95 Mustang GT NO SPARK AT COIL HELP - Ford Mustang Forums
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 8 (permalink) Old 06-10-2013 Thread Starter
Rookie
 
CoreyMarshall24's Avatar
 
Joined: Jun 2013
Location: Tulsa
Posts: 6
 
Angry 95 Mustang GT NO SPARK AT COIL HELP

I recently blew the motor in my 95 mustang gt 5.0(5 speed <acronym title="transmission">tranny</acronym>). and replaced it with a 302 from a 91 Lincoln mark vii but the harness didn't come with the motor and my old harness was junk from the block breaking and belt grabbing it ripping it apart so I threw it away.SO I went and bought a different one that came off of a 94 gt 5.0(automatic transmission). so what I have now is a 95 5.0 with original ecm programed for mustang with a 5 speed transmission with a 91 Lincoln mark8 302 motor (which I don't think is an issue) and a motor harness from a 94 gt 5.0 with wiring for an automatic transmission which means I have plugs on the harness that aren't plugged in because mines a 5 speed. HERES THE PROBLEM: I have full power throughout the car fuel pump kicks on, there is fuel at the rail. the starter is aftermarket and starter turns the flywheel by push button, so even if theres a starter switch or not that normally wouldn't allow the starter to turn I wouldn't know. SO THERE IS 12 VOLTS AT THE COIL BUT NO SPARK COMING OUT OF THE COIL. my distributor has also been rebuilt by a well educated amateur and seems to be built fine but the problem is before the distributor so I don't think this could be the issue ( but im no expert).could the problem be in the different harnesses? pin placement at main plug? neutral safety switch somewhere it should or shouldn't be placed in the harness? or possibly bad coil? distributor at fault sending or not sending correct signal back to computer to allow spark at the coil? where do u think the problem is at ? please help me
CoreyMarshall24 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 06-11-2013
Apprentice
 
Kloseman's Avatar
 
Joined: May 2013
Location: Jackson
Posts: 51
 
Have you tried a new coil?


Sent from AutoGuide.com Free App
Kloseman is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 06-11-2013 Thread Starter
Rookie
 
CoreyMarshall24's Avatar
 
Joined: Jun 2013
Location: Tulsa
Posts: 6
 
Yea I have still nothing I replaced it last night

Sent from AutoGuide.com Free App
CoreyMarshall24 is offline  
post #4 of 8 (permalink) Old 06-11-2013
MACH I Member
5.0L Member
S197 Member
 
alleymad95GT's Avatar
 
Joined: Mar 2010
Location: Okemos
Posts: 3,103
 
Take the TFI off and take it to the parts store and have them test it. They need to run the test multiple times to generate enough heat to simulate driving conditions - they fail due to heat, so if it doesn't get hot, it may not be an accurate test.

Matt

2006 GT - Vortech polished w/ intercooler, Eibach suspension, Hurst short-throw, some other goodies - tuned by Paul's High Performance. It moves...

and it collects dust admirably while parked for repairs in the garage...

SOLD - 1995 Black Mustang GT, AODE. Loved it, but I had to let it go...

mjmalegalsolutions.com
alleymad95GT is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 06-11-2013
Apprentice
 
Kloseman's Avatar
 
Joined: May 2013
Location: Jackson
Posts: 51
 
My guess is there must be a difference with the harness. Hold the plug ends up to each other and see if all the terminals are all in the same spot. Maybe there is a blank cavity where there should be a wire. And make sure all grounds are hooked up and fuses are all good. The shop I work at put a used engine in a customers car and it came with the engine harness, if I remember right it wouldn't start either turn over all day. And it was a wire that went no where on the other part of the harness.


Sent from AutoGuide.com Free App
Kloseman is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 06-12-2013 Thread Starter
Rookie
 
CoreyMarshall24's Avatar
 
Joined: Jun 2013
Location: Tulsa
Posts: 6
 
OK all is well thank you guys. Had I not joined this forum I would probably be still be scratching my head. She fired..

Sent from AutoGuide.com Free App
CoreyMarshall24 is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 06-12-2013
Apprentice
 
Kloseman's Avatar
 
Joined: May 2013
Location: Jackson
Posts: 51
 
What was the solution.?


Sent from AutoGuide.com Free App
Kloseman is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 06-12-2013 Thread Starter
Rookie
 
CoreyMarshall24's Avatar
 
Joined: Jun 2013
Location: Tulsa
Posts: 6
 
Distributor wire had a crack in it

Sent from AutoGuide.com Free App
CoreyMarshall24 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Tags
no spark

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a VALID email address for yourself, otherwise you will not receive the necessary confirmation email needed to confirm, validate and activate your new AFM member account.

Failure to provide a VALID email address, will result in the cancellation of your new AFM member account registration.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182