Problem with 2010 Mustang GT Premium automatic transmission - Ford Mustang Forum
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 (permalink) Old 11-18-2010 Thread Starter
singinfoxx's Avatar
Joined: Nov 2010
Location: Carrollton
Posts: 5
Problem with 2010 Mustang GT Premium automatic transmission

Hi, everyone! I have a 2010 Mustang GT premium automatic, and I've noticed a slight whine in the transmission as the car accelerates. When it reaches a certain point, the whine stops. The dealership says they contacted a Ford engineer, who said this is the normal operating noise of this model of the Mustang. Has anyone else experienced this? My car has a little over 11,000 miles. The dealership has replaced the car's drive shaft because they said something was wrong with it, and although the transmission whine is much better, it's still present.

Thank you!
singinfoxx is offline  
Sponsored Links
post #2 of 5 (permalink) Old 11-18-2010
Made Member
5.0L Member
Tim@5150's Avatar
Joined: Aug 2010
Location: Los Angeles
Posts: 1,831
that is a normal sound of an automatic transmission
Tim@5150 is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 11-18-2010
BOSS Member
Classic Member
S197 Member
MickMach's Avatar
Joined: Sep 2005
Location: Front Royal
Posts: 4,390
Hi and welcome to AFM
I have to agree...its normal. My wifes 2006 V6 car has done it from day one....I know you have a different tranny but Id still say its normal....however keep us informed.

My 2006 GT may do it but its so loud I cant hear it
change out your will go away

Saleen S/C 3.2 pulley. Chris Rose tune.

Hot Rod cams, GT500 pumps, CHE goodies on the rear, 4.10's, KOOKS/ O/R X pipe with PYPES Violators, Spydershaft, TCI 3500 stall, PA deep tranny pan. Meziere w/p,M&H 325/45/17 DRs.
MickMach is offline  
post #4 of 5 (permalink) Old 11-19-2010
Laguna65's Avatar
Joined: Nov 2010
Location: Laguna Seca
Posts: 20
I have an 05 GT - does the same thing. It sounds like a supercharger:kooky:
Laguna65 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 12-21-2010
S197 Member
gatoraider's Avatar
Joined: Jul 2007
Location: Navarre
Posts: 52
I've had my '06 GT since December of 2005 and it has done it the entire time i've owned it. Never had any problems. Laguna65 is right, it sounds like a supercharger.
gatoraider is offline  
Sponsored Links
Closed Thread

Quick Reply

Register Now

In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.


Confirm Password:
Email Address
Please enter a VALID email address for yourself, otherwise you will not receive the necessary confirmation email needed to confirm, validate and activate your new AFM member account.

Failure to provide a VALID email address, will result in the cancellation of your new AFM member account registration.

Email Address:


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On

For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome