Need help! New radio subs won't work!! - Ford Mustang Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 (permalink) Old 05-01-2006 Thread Starter
Apprentice
S197 Member
 
jplaytym's Avatar
 
Joined: Jan 2005
Location: LOXAHATCHEE
Posts: 70
 
Need help! New radio subs won't work!!

Hey guys I need help. I just installed a new radio in the Mustang that shaker 500 could only go so far and it sounded like crap, So I put in the New ddx 6019 Kenwood touchsreen radio. I hooked up everything and all works good my front and rear speakers work great but my Subs that are in the doors are not working. Now the questions is why? I have heard some on this forum talk about the Factory amp. But if that is all i have to hook up to then what wires? thanks all in advance for the help.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	HPIM0415.JPG
Views:	1375
Size:	644.1 KB
ID:	16185   Click image for larger version

Name:	HPIM0416.JPG
Views:	1437
Size:	328.2 KB
ID:	16186  

2005 BLACK MUSTANG GT PREMIUM , LAMBORGHINI DOORS,4.10 GEARS, HOOKER HEADERS,GBA EXHAUST, STEEDA SHORT THROW SHIFTER,STEEDA UNDERDRIVE PULLIES,C&L CAI,STEEDA LOWER CONTROL ARMS,AlUMINUM FLY WHEEL, STEEDA CLUTCH AND PRESSURE PLATE ,HT2 HOTTER PLUGS, CUSTOMS FORCED AIR INDUCTION,BMR CROSSBRACE,18" RUFF RACING WHEELS, PUSHBUTTON START, BUILT IN BACK UP CAMERA, RED RACING STRIPES, 305 HP 313 Lbs TRQ. 13.1 1/4 mile at 109mph. AND THE LIST GOES ON!! :eyepoppin
jplaytym is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 05-02-2006
Apprentice
 
JoeJP's Avatar
 
Joined: Nov 2005
Location: Long Island NY
Posts: 54
 
Re: Need help! New radio subs won't work!!

Not sure exactly what you are asking? But if all you did was hook the Kenwood to the factory harness with an adapter, there is no power going to the door subs. You cannot use the factory amps with an aftermarket radio, so you need to run cables from the Kenwood to a new amp and from the amp to the door speakers. If you changed out the pos factory 8", to a svc sub or dvc 4ohm, then you only need a two channel amp, with the factory dvc 2ohm's, you will need a 4 channel amp. You can tap into the factory speaker harnesses located at the factory amps which are above the kick panel in the driver's footwell. Did you change all of the other speakers? Otherwise the sound will not be any better than the Shaker 500, which I think sounds real good with the right upgrades.

2006 GT Premium, Legend Lime w/Charcoal; Manual, Opts: IUP, 18" Fanblades, Air Bags, Active Anti-Theft, Spoiler Delete. Perf. Mods: C&L CAI, Predator Tuner, Steeda UDP, FRPP Shortys, FRPP Stingers, Steeda Tri-Ax, Steeda Billet Brace.
JoeJP is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 05-02-2006
Made Member
S197 Member
 
hawgman's Avatar
 
Joined: Jun 2005
Location: North Central
Posts: 767
 
Send a message via MSN to hawgman Send a message via Yahoo to hawgman
Re: Need help! New radio subs won't work!!

Quote:
Originally Posted by JoeJP
You cannot use the factory amps with an aftermarket radio, so you need to run cables from the Kenwood to a new amp and from the amp to the door speakers.
Sorry, but this info is completely wrong. If you bought the Metra 70-5521 harness it comes with two plugs. The larger one for power, delay, dimming, front and rear speakers, etc., and the smaller one isn for the subs. You use RCA cables from the sub out of the head unit to the harness. Use a "Y" connector to go from the single sub out of the head unit to both inputs on the harness. Then connect the amp on ( and remember to use a voltage regulator on that line ) signal wire to BOTH power wires on the harness. The factory amps and subs will work fine.... sound like crap because that is what they are. But they will work fine.

2005 GT Premium,torch red, all available factory options.
Performance mods: Lets just say it's not stock.

Some people are like Slinkies. They're really good for nothing. But they still bring a smile to your face when you push them down a flight of stairs.

This IntelliTXT stuff sucks.
hawgman is offline  
post #4 of 6 (permalink) Old 05-02-2006 Thread Starter
Apprentice
S197 Member
 
jplaytym's Avatar
 
Joined: Jan 2005
Location: LOXAHATCHEE
Posts: 70
 
Re: Need help! New radio subs won't work!!

Quote:
Originally Posted by hawgman
Sorry, but this info is completely wrong. If you bought the Metra 70-5521 harness it comes with two plugs. The larger one for power, delay, dimming, front and rear speakers, etc., and the smaller one isn for the subs. You use RCA cables from the sub out of the head unit to the harness. Use a "Y" connector to go from the single sub out of the head unit to both inputs on the harness. Then connect the amp on ( and remember to use a voltage regulator on that line ) signal wire to BOTH power wires on the harness. The factory amps and subs will work fine.... sound like crap because that is what they are. But they will work fine.

I did use the metra but not that model number you gave,it only came with the large plug. I did look on crutchfield and noticed the one you are talking about I think that is what I need is the smaller plug. Oh and yes I did replace the speakers for 3 way Infinity's/ does anyone know where I can get just that little plug? or can someone give me a close up pics of there plug . I can probably tap into the wires without the plug!!

2005 BLACK MUSTANG GT PREMIUM , LAMBORGHINI DOORS,4.10 GEARS, HOOKER HEADERS,GBA EXHAUST, STEEDA SHORT THROW SHIFTER,STEEDA UNDERDRIVE PULLIES,C&L CAI,STEEDA LOWER CONTROL ARMS,AlUMINUM FLY WHEEL, STEEDA CLUTCH AND PRESSURE PLATE ,HT2 HOTTER PLUGS, CUSTOMS FORCED AIR INDUCTION,BMR CROSSBRACE,18" RUFF RACING WHEELS, PUSHBUTTON START, BUILT IN BACK UP CAMERA, RED RACING STRIPES, 305 HP 313 Lbs TRQ. 13.1 1/4 mile at 109mph. AND THE LIST GOES ON!! :eyepoppin
jplaytym is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 05-02-2006
Made Member
S197 Member
 
hawgman's Avatar
 
Joined: Jun 2005
Location: North Central
Posts: 767
 
Send a message via MSN to hawgman Send a message via Yahoo to hawgman
Re: Need help! New radio subs won't work!!

Google search the model and part number and you will find a bazillion places on line selling it. One of them is bound to have a picture.

<update>
Here, I even did the search for ya... You owe me 10 seconds
http://www.audiooutfitter.com/images...mtr70-5521.jpg

2005 GT Premium,torch red, all available factory options.
Performance mods: Lets just say it's not stock.

Some people are like Slinkies. They're really good for nothing. But they still bring a smile to your face when you push them down a flight of stairs.

This IntelliTXT stuff sucks.
hawgman is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 05-08-2006
Rookie
 
R3troGT's Avatar
 
Joined: Apr 2006
Location: Toronto
Posts: 3
 
I have the same deck as you. I put a box in the Trunk with two 10" subwoofers and a JBL mono amp.

2006 Mustang GT - Tungsten Grey
C&L Intake & Custom Tune - MAC Performance Exhaust - Eibach Pro Kit - Stedda Strut Tower Brace - Billet Grill – Side Scopes - Interior Billet Pieces – Polished Fan Shroud Cover
R3troGT is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a VALID email address for yourself, otherwise you will not receive the necessary confirmation email needed to confirm, validate and activate your new AFM member account.

Failure to provide a VALID email address, will result in the cancellation of your new AFM member account registration.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183