Theft Light Blinking - Ford Mustang Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 8 (permalink) Old 11-14-2007 Thread Starter
Rookie
 
chergers01's Avatar
 
Joined: Nov 2007
Location: Houston
Posts: 21
 
Theft Light Blinking

My car died about 4 days ago, it would crank but wouldn't start due to the Theft light blinking, so I took my stang to a dealership get two keys made (since I did not have original keys) they called me back saying that the transporter or something like that was damaged so I gave the go ahead to get that fix. They called me back again saying that they had installed it and made two keys and had the car running for 5 mins, and that it died on them. They said its blowing fueses, they want to run a diognostics. What do you guys recomend, my bill is already $400 and barely have the money for it. PLEASE HELP!


I did have a remote start on my car, but no longer hooked up.
chergers01 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 11-14-2007 Thread Starter
Rookie
 
chergers01's Avatar
 
Joined: Nov 2007
Location: Houston
Posts: 21
 
Theft Light Bliking

So I took in my 97 stang to a ford dealership because the theft light was blinking and wouldn't start my car. They made 2 keys (since I did not have them before, the one I had did not have a chip but still able to drive the car) and replaced the transporter, transmiter trans-something (New at this) and they said that car was running for about 5 mins. and it shut off, that it blew out some fuses. They want to run a diagnostics on it but of course for extra $$. I'm already going to spend about $400. What should I do? YOUR HELP WILL BE APPRECIATED!

Thanks in Advance

I did had an alarm system before, they say that might be the reason.
chergers01 is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 11-14-2007
S197 Mustang Owner
4.6L Member
S197 Member
 
hotshot's Avatar
 
Joined: Sep 2006
Location: West Caldwell
Posts: 13,058
 
Send a message via AIM to hotshot
an aftermarket alarm system? which one?

2007 Mustang GT Convertible Stage 0 E-Force #402 Supercharger, Brenspeed Tune (435/400), GT500 Fuel pump, Clutch Delete Option, Roush Front Fascia, Brembos, California Dream Hood, Qwitch latch flush mount hood pins, MRT Light Bar, J&M LCA's, BMR UCA, UPR catch can, 6000k, Pypes Bombs, Pypes X-pipe, Airbrushed Flame pieces under the hood, Clear corners, GT500 shocks , FRPP P-springs (rear), BMR Adj Panhard, E-Force engine covers
2012 Ford Focus SEL 5Dr with MyFordTouch, Auto-Park, 303A Package,


hotshot is offline  
post #4 of 8 (permalink) Old 11-14-2007 Thread Starter
Rookie
 
chergers01's Avatar
 
Joined: Nov 2007
Location: Houston
Posts: 21
 
Yes aftermarket, but do not remenber which one. Car was driving fine without it though for about a year or so.
chergers01 is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 11-14-2007
Apprentice
V6 Member
4.6L Member
S197 Member
 
madz510's Avatar
 
Joined: May 2007
Location: Lake County
Posts: 101
 
man... that sucks. i guess i consider myself lucky that nothing like this has happened to me. ....yet
madz510 is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 11-14-2007 Thread Starter
Rookie
 
chergers01's Avatar
 
Joined: Nov 2007
Location: Houston
Posts: 21
 
could it be a loose wire or something?
chergers01 is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 02-23-2011
Rookie
 
scott12's Avatar
 
Joined: Feb 2011
Location: california
Posts: 5
 
I think you dealing with a wrong dealership take the car to an local automotive shop and get it done.

Cheap Wheels & Accessories
scott12 is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 03-06-2011
Apprentice
 
rickster65's Avatar
 
Joined: Feb 2011
Location: Northville
Posts: 238
 
I have heard of the aftermarket auto-start kits going bad and causing no-start problems. Try disconnecting your aftermarket alarm system and see if it'll start. As far as the dealership, sounds like they replaced the transponder. It talks to the chip in the key and tells the computer it's the correct key so start the engine. If you keep blowing fuses then you have a problem and you need to fix it before it blows you new transponder. Tell them about you aftermarket alarm and suggest they discconect and see if that solves the problem, otherwise let them run the diagnostic to fix this.
rickster65 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a VALID email address for yourself, otherwise you will not receive the necessary confirmation email needed to confirm, validate and activate your new AFM member account.

Failure to provide a VALID email address, will result in the cancellation of your new AFM member account registration.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183