PO316 and PO300 DTC codes. - Ford Mustang Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 7 (permalink) Old 04-04-2009 Thread Starter
MACH I Member
4.6L Member
 
04KenneBellGT's Avatar
 
Joined: Feb 2008
Location: Hendersonville
Posts: 2,846
 
PO316 and PO300 DTC codes.

I went to a car show at Lowes Motor Speedway today in Concord cuz a buddy of mine had a free ticket so I couldnt pass it up. Its a nice day so I drove my stang and on the way back my CEL came on. I get home and check it out with my old hand held tuner and it gives me two DTC codes....PO316 and PO300. The PO316 has come on before, maybe like twice since August and have been told its a missfire on startup. Also my car is sensative due to the tuning and work its had done to it to Ive always thought that is a big part of it cuz the cars runs like a scolded dog, def doesnt feel like there are any problems, I just dont like it when that light comes on. Also not positive on what PO300 is, havent looked it up yet but if anyone knows for sure then that would be great. Should I have this checked out now, or what could it possibly be trying to tell me? Any advice is much appreciated. Oh also saw the new 2010 Shelby and Roush 427R...very very slick looking.

-04 Mustang GT-Intercooled Kenne bell 2.1L supercharged @10psi, bolt ons, 3:73 gears, big brake upgrade, some suspension, 315's rear.

-08 Corvette Z06-B&B exhaust, K&N filter.

-12 Tacoma Prerunner
04KenneBellGT is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 04-04-2009
Apprentice
 
mixedbreed02gt's Avatar
 
Joined: Sep 2007
Location: Spring Hill
Posts: 39
 
Send a message via AIM to mixedbreed02gt Send a message via MSN to mixedbreed02gt Send a message via Yahoo to mixedbreed02gt
Ford OBDII trouble codes - FordPower.net

P0300 Random Misfire Detected.

found the P0316 code here. http://www.obd-codes.com/forums/view...php?f=1&t=3257

P0316 is Engine Misfire Detected on Startup

cardomain.com/ride/2522054
Moser 3.73's, 31 spline Cobra LSD, Moser Forged Axles, MAC Cold Air Intake, MAC O/R H-Pipe, Flowmaster Mufflers, SCT 2 Tuned, 250 RWHP / 287 RWTQ
mixedbreed02gt is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 04-04-2009 Thread Starter
MACH I Member
4.6L Member
 
04KenneBellGT's Avatar
 
Joined: Feb 2008
Location: Hendersonville
Posts: 2,846
 
I think this is the third time its gone off since August for the same code while everything sounds and runs just fine. Wonder why it keeps coming on every now and then, and what can I do to stop it?

-04 Mustang GT-Intercooled Kenne bell 2.1L supercharged @10psi, bolt ons, 3:73 gears, big brake upgrade, some suspension, 315's rear.

-08 Corvette Z06-B&B exhaust, K&N filter.

-12 Tacoma Prerunner
04KenneBellGT is offline  
post #4 of 7 (permalink) Old 04-04-2009
Apprentice
 
mixedbreed02gt's Avatar
 
Joined: Sep 2007
Location: Spring Hill
Posts: 39
 
Send a message via AIM to mixedbreed02gt Send a message via MSN to mixedbreed02gt Send a message via Yahoo to mixedbreed02gt
might be bad COP's or plugs.

cardomain.com/ride/2522054
Moser 3.73's, 31 spline Cobra LSD, Moser Forged Axles, MAC Cold Air Intake, MAC O/R H-Pipe, Flowmaster Mufflers, SCT 2 Tuned, 250 RWHP / 287 RWTQ
mixedbreed02gt is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 04-04-2009 Thread Starter
MACH I Member
4.6L Member
 
04KenneBellGT's Avatar
 
Joined: Feb 2008
Location: Hendersonville
Posts: 2,846
 
Could be, but I had those plugs put on when the blower was installed in October of 07.

-04 Mustang GT-Intercooled Kenne bell 2.1L supercharged @10psi, bolt ons, 3:73 gears, big brake upgrade, some suspension, 315's rear.

-08 Corvette Z06-B&B exhaust, K&N filter.

-12 Tacoma Prerunner
04KenneBellGT is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 04-04-2009
Apprentice
 
mixedbreed02gt's Avatar
 
Joined: Sep 2007
Location: Spring Hill
Posts: 39
 
Send a message via AIM to mixedbreed02gt Send a message via MSN to mixedbreed02gt Send a message via Yahoo to mixedbreed02gt
Quote:
Originally Posted by 04KenneBellGT View Post
Could be, but I had those plugs put on when the blower was installed in October of 07.
yeah but that doesn't mean anything. coulda been a bad plug, or a faulty COP, you never know with these cars...they do funny things for no apparent or explained reasons.

cardomain.com/ride/2522054
Moser 3.73's, 31 spline Cobra LSD, Moser Forged Axles, MAC Cold Air Intake, MAC O/R H-Pipe, Flowmaster Mufflers, SCT 2 Tuned, 250 RWHP / 287 RWTQ
mixedbreed02gt is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 04-04-2009 Thread Starter
MACH I Member
4.6L Member
 
04KenneBellGT's Avatar
 
Joined: Feb 2008
Location: Hendersonville
Posts: 2,846
 
Alright thanks for the help, I might have to check that out.

-04 Mustang GT-Intercooled Kenne bell 2.1L supercharged @10psi, bolt ons, 3:73 gears, big brake upgrade, some suspension, 315's rear.

-08 Corvette Z06-B&B exhaust, K&N filter.

-12 Tacoma Prerunner
04KenneBellGT is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a VALID email address for yourself, otherwise you will not receive the necessary confirmation email needed to confirm, validate and activate your new AFM member account.

Failure to provide a VALID email address, will result in the cancellation of your new AFM member account registration.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183