Go Back   Ford Mustang Forums > Mustang > 5.0 Mustang > 94-95 Tech

Welcome to our Mustang forums where Mustangers come together to hang out, discuss and enjoy their favorite Mustang hobby with fellow Mustang enthusiasts. We invite everyone to read, post, and enjoy our Mustang forum as well as the many other sections of our site.

You are currently viewing our forums as a guest. By joining our community you gain access to post topics, communicate with members, upload your photos and access many other special features. Registration is fast, simple and free so why wait, join our Mustang community today! If you have any problems with registration or your account login, please contact support.

1994-1995 5.0 Mustang SN95 Tech Forum

5.0L Talk | 5.0L Tech | 94-95 Tech | 1979-1993   1994   1995   Upload Pictures | Timeslips | Power Adders | Mustang Tech 


Closed Thread   Post New Thread
Unread 06-09-2006   #1 (permalink)
95droptopgt is offline Rookie


Joined: May 2006
Posts: 30 Threads: 8
 95droptopgt's Country Flag
Bremerton, Wa   Washington
95droptopgt is on a distinguished road
Default 95 distributor install problems

I have a 95 GT convertible (5.0) and the problem I have is this, I needed to have the pickup coil changed , it's on the distributor well, the person who changed it for me somehow ruined the distributor, it had to be pried out (by a mechanic) with the tire iron, the mechanic said everything was OK in the block so now I have a new distributor, I've done everything the right way installing it and my car still won't start, I've tried everything I know how to and no start. Can anyone give me any help on this? and yes I'm a girl
95droptopgt is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Sponsored Links
Advertisement
 
Unread 06-09-2006   #2 (permalink)
narronchris is offline Rookie


Joined: Jun 2006
Posts: 7 Threads: 4
 narronchris's Country Flag
Monett   Missouri
narronchris is on a distinguished road
Default

After removing the distributor it is hard to get a new one in without affecting the timing. How did you reset base timing?
narronchris is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Unread 06-10-2006   #3 (permalink)
95droptopgt is offline Rookie


Joined: May 2006
Posts: 30 Threads: 8
 95droptopgt's Country Flag
Bremerton, Wa   Washington
95droptopgt is on a distinguished road
Default

I took out the #1 plug and did the pressure test. Good news though, I got it running today, the base of the disrtibutor was to big and had to be slightly sanded doun then it went right in and the timing was 180 out.
95droptopgt is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Unread 06-16-2006   #4 (permalink)
lxarlo is offline Senior Member

5.0L Member


Joined: Jan 2005
Posts: 3,074 Threads: 42
 lxarlo's Country Flag  View lxarlo's 4 photos
Huntington Beach   California
lxarlo is on a distinguished road
Send a message via AIM to lxarlo
Default

sweet deal. runs better now?
__________________
Why drive a Prius when you can have a Fiesta!!
lxarlo is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Unread 06-16-2006   #5 (permalink)
95droptopgt is offline Rookie


Joined: May 2006
Posts: 30 Threads: 8
 95droptopgt's Country Flag
Bremerton, Wa   Washington
95droptopgt is on a distinguished road
Default

yea but yesterday the temp starting shooting way up and pinging and knocking going up hills so now it's back to the search for answers to that, it's not the belt or pulleys, the timing was set with a timing light, anti-freeze is good, no rad. leakssoooo. either the thermostat or water pump????? any suggestions?????
95droptopgt is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Unread 06-17-2006   #6 (permalink)
95droptopgt is offline Rookie


Joined: May 2006
Posts: 30 Threads: 8
 95droptopgt's Country Flag
Bremerton, Wa   Washington
95droptopgt is on a distinguished road
Default

I checked everything and its my water pump thats bad boy, what a job to pull it( atleast for me) to much engine (not really) not enought room to work, the parts store gave me the wrong one (there were 3) so I have to wait until tomorrow to put the new one on, I sure hop thats all it is. Thanks all
95droptopgt is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread   Post New Thread



Thread Tools



Mustang Photos
Mustang Links    Top Sites    RSS    Link To Us    Add to Favorites    Archive    Terms of Use    Site Rules    Privacy    Contact    Sponsors    Advertise   
AllFordMustangs is not affiliated with or endorsed by Ford Motor Company. ©Copyright 2002-2011 All Auto Enthusiasts Network

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172