Wire Shortage on Speakers!! i have no sound at all from any speakers in my car. - Ford Mustang Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 9 (permalink) Old 07-18-2009 Thread Starter
Apprentice
5.0L Member
 
andy_mustang94's Avatar
 
Joined: Mar 2009
Location: Nipomo
Posts: 55
 
Wire Shortage on Speakers!! i have no sound at all from any speakers in my car.

I had two wires disconnected from my subwiffer in the back and i remember accidentally colliding one of the wired to a speaker wire and sparks flew. i went to turn on the music and it was dead! my cd deck works but there is no sound. any ideas?? im thinking i burnt a fuse. idk where it would be tho.

THANKS!
andy_mustang94 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 07-18-2009
Top Dog
 
pcfrisch's Avatar
 
Joined: Feb 2005
Location: Southeastern
Posts: 14,558
 
Is this a stock setup? What radio is it?

AFM Site Administrator
2006 Tungsten Grey Mustang GT Manual.
Alpine H/U with Infinity speakers.
Powerhouse CAI and Tune.
Previous Mustangs:
1978 2.8 L, 1979 5.0, 1982 5.0 "HO", 1986 5.0 GT

Don't wait for tomorrow to look back and wish for today
pcfrisch is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 07-18-2009 Thread Starter
Apprentice
5.0L Member
 
andy_mustang94's Avatar
 
Joined: Mar 2009
Location: Nipomo
Posts: 55
 
the speakers are a stock set up. i got an amp and sub a while ago though.
andy_mustang94 is offline  
post #4 of 9 (permalink) Old 07-18-2009
Top Dog
 
pcfrisch's Avatar
 
Joined: Feb 2005
Location: Southeastern
Posts: 14,558
 
Check the amp for fuses, should be marked on the side. Also check the main fuse to the amp. Should be one on the positive wire near the battery.

AFM Site Administrator
2006 Tungsten Grey Mustang GT Manual.
Alpine H/U with Infinity speakers.
Powerhouse CAI and Tune.
Previous Mustangs:
1978 2.8 L, 1979 5.0, 1982 5.0 "HO", 1986 5.0 GT

Don't wait for tomorrow to look back and wish for today
pcfrisch is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 07-18-2009
Made Member
4.6L Member
 
AJCaron12's Avatar
 
Joined: May 2009
Location: Manchester
Posts: 638
 
Quote:
Originally Posted by andy_mustang94 View Post
I had two wires disconnected from my subwiffer in the back and i remember accidentally colliding one of the wired to a speaker wire and sparks flew. i went to turn on the music and it was dead! my cd deck works but there is no sound. any ideas?? im thinking i burnt a fuse. idk where it would be tho.

THANKS!
Sounds like you either blew a fuse, or one of your stero components. The fuses are located under the hood in the fuse box.

2000 GT 14.5 sec @ 98 mph
SCT tuner...SLP powerflo catback...JLT short ram intake...Typhoon intake manifold...Professional products throttle body...C&L intake plenum...Steeda underdrive pulleys...Steeda tri-ax short throw shifter...05-09 Mustang GT shift knob...Steeda adjustable clutch cable, firewall adjuster, and quadrant kit...Eibach front sway bar...Steel strut bar...Tokico shocks...Polyurethane spring isolators...J&M rear lower control arms...Powerslot rotors...Nitto tires
AJCaron12 is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 07-18-2009 Thread Starter
Apprentice
5.0L Member
 
andy_mustang94's Avatar
 
Joined: Mar 2009
Location: Nipomo
Posts: 55
 
well i saw sparks flying when i accidentally touched the sub wires to the speaker wires. so i was thinking there would be something behind the cd deck.. like a fuse there or something. ill go check!
andy_mustang94 is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 07-18-2009
Top Dog
 
pcfrisch's Avatar
 
Joined: Feb 2005
Location: Southeastern
Posts: 14,558
 
Quote:
Originally Posted by andy_mustang94 View Post
well i saw sparks flying when i accidentally touched the sub wires to the speaker wires. so i was thinking there would be something behind the cd deck.. like a fuse there or something. ill go check!
The aftermarket amp should have fuses in it. There should also be a power fuse on the wire leading to the amp. Usually they are wired directly to the pos battery side with a fuse.

AFM Site Administrator
2006 Tungsten Grey Mustang GT Manual.
Alpine H/U with Infinity speakers.
Powerhouse CAI and Tune.
Previous Mustangs:
1978 2.8 L, 1979 5.0, 1982 5.0 "HO", 1986 5.0 GT

Don't wait for tomorrow to look back and wish for today
pcfrisch is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 07-18-2009 Thread Starter
Apprentice
5.0L Member
 
andy_mustang94's Avatar
 
Joined: Mar 2009
Location: Nipomo
Posts: 55
 
okayy. i checked the fuses, and all are good. and appear to be good aswell. i want to know how to take out the radio. can i just pry off the console panel? what do i need to move to get my radio out?
andy_mustang94 is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 08-06-2009 Thread Starter
Apprentice
5.0L Member
 
andy_mustang94's Avatar
 
Joined: Mar 2009
Location: Nipomo
Posts: 55
 
ANY IDEAS Guys? thanks
andy_mustang94 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Tags
fuses , speakers , wiring

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a VALID email address for yourself, otherwise you will not receive the necessary confirmation email needed to confirm, validate and activate your new AFM member account.

Failure to provide a VALID email address, will result in the cancellation of your new AFM member account registration.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183