1999 Mustang, Stereo Wiring Confusion - Ford Mustang Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 7 (permalink) Old 01-02-2010 Thread Starter
Rookie
 
drolimbo's Avatar
 
Joined: Jan 2010
Location: Chardon
Posts: 4
 
Question 1999 Mustang, Stereo Wiring Confusion

Sorry i am new to the world of mustangs, bear with me.
I have a 99 v6, my stereo is separate from my radio, which is quite new to me and frustrating at the same time. im trying to hook up a new aftermarket system in place of the radio but i seem to not have the proper wires for it even tho they claimed they were the proper wires. so grrrr...i havent been able to find any wires that match the connectors from the the stock system so im at a red light. if someone can point out exactly what i need that would be golden.
drolimbo is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 01-07-2010
Rookie
 
birdman's Avatar
 
Joined: Apr 2009
Location: Wells
Posts: 13
 
All you may need to do is go to local car parts store get stereo wire harness AutoZone.com | Vehicle Selection | Year

this one is from autozone.Hope this helps.
birdman is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 01-14-2010 Thread Starter
Rookie
 
drolimbo's Avatar
 
Joined: Jan 2010
Location: Chardon
Posts: 4
 
the tricky part was finding the right harness, which i was mainly asking for. the ones on that website didnt show a picture of the harnesses they were advertising and all the harnesses i looked at at nearby parts stores didnt have the proper one for my car somehow. i just took it to bestbuy and they had it =)
so i go to hook it up and it was pretty easy to match the wires, but for some reason now my stereo is not even getting power. is there something im doing wrong? im just matching it color to color
drolimbo is offline  
post #4 of 7 (permalink) Old 01-17-2010
Rookie
 
birdman's Avatar
 
Joined: Apr 2009
Location: Wells
Posts: 13
 
check your fuses and wire connections double check installation instructions with kit compare to diagram on radio for compatability. Hope you get it running
birdman is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 01-17-2010
GT Member
V6 Member
 
Shine1Stang's Avatar
 
Joined: Jul 2006
Location: Paducah
Posts: 1,459
 
Send a message via AIM to Shine1Stang
confirm that the wires are matched up properly, The harness you got, that plugs into the ford wiring harness, should all be labeled. Take those labelled wires and attach to the labeled wires from the cd player. Red is usually constant 12 volt, yellow is the ignition source and black the ground. If you have those three hooked up right then you should be able to turn the key on and it will come on. Assuming you didnt blow any fuses while you were "trying to figure it out." Ive dont it before and is always handy to have extra fuses. The mustangs are really easy to install a h/u. Look in your owners manual for the fuse box diagrams. Page 181 if im not mistaken. All the fuses that are associated with the radio should be checked.
My tbird has a factory system w equalizer and amps. It uses a common ground source. Im pretty audio savvy and it took me several hours to install an aftermarket h/u in it, for the simple fact that i didnt know about the cgs. I was pissed and relieved when i finally got it tho
hope this helps

97 Mustang Forged 4.3l
600hp and 10 sec member
Turbolag- the brief moment you think your winning
First and only 3.8L V6 Mustang over 600RWHP
Fastest Single Port V6 Mustang w a Ported Stock Upper Intake
Shine1Stang is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 01-24-2010 Thread Starter
Rookie
 
drolimbo's Avatar
 
Joined: Jan 2010
Location: Chardon
Posts: 4
 
well i unhooked it, checked, double checked, and triple checked everything and made sure i followed every instruction ive ever gotten from everyone including trying to bypass the amp and it still failed to turn on. my friends even tried and theyve done it before and it didnt work. so i got fed up and took it best buy to see if they could get it up... of course they do exactly what i did and it works... i guess i didnt try to pay myself 50 bucks to see if that would do the trick. but oh well it works now and im not gonna complain. thanks to you guys would tried to help, your efforts are appreciated!
drolimbo is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 01-24-2010
GT Member
V6 Member
 
Shine1Stang's Avatar
 
Joined: Jul 2006
Location: Paducah
Posts: 1,459
 
Send a message via AIM to Shine1Stang
well something must have been wrong when u did it then. Oh well! Thats good to hear you got it all straightened out.

97 Mustang Forged 4.3l
600hp and 10 sec member
Turbolag- the brief moment you think your winning
First and only 3.8L V6 Mustang over 600RWHP
Fastest Single Port V6 Mustang w a Ported Stock Upper Intake
Shine1Stang is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a VALID email address for yourself, otherwise you will not receive the necessary confirmation email needed to confirm, validate and activate your new AFM member account.

Failure to provide a VALID email address, will result in the cancellation of your new AFM member account registration.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183