want to remove cd player from mach 460 - Ford Mustang Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 7 (permalink) Old 05-19-2005 Thread Starter
Made Member
5.0L Member
 
jruppert's Avatar
 
Joined: Apr 2002
Location: Big Rapids, Michigan
Posts: 574
 
Send a message via AIM to jruppert Send a message via MSN to jruppert
want to remove cd player from mach 460

I have a 94 GT with the mach 460. This setup has a cassette at top and cd player at bottom. Some time ago my cd player quite working. If I remove the player I have no sound from the radio. If I plug in the square grey wire harness then my sound comes back on. How would I go about removing this unit and retaining sound? At one point I used a Sony cd player in place of the cassette and removed both factory units and it worked fine. Anyone have any knowledge with this?

13.4@106mph (on old 302, no ET's on stroker yet)
'94 GT 347 Stroker, TFS stage 2 cam (.542 lift), AFR 185 heads, Edelbrock Performer RPM intake, 30 lb injectors, 77mm Pro-M, Fox Accufab 75mm Throttle Body, 255lph fuel pump, Mac fox style Long Tube headers, Tremec TKO, aluminum driveshaft, 3.73 gears , Flowmaster 2 chamber, chrome Cobra R 17x9's, Steeda radiator, Eibach Sportline springs, Tweecer RT
jruppert is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 05-19-2005
Rookie
5.0L Member
 
Retired's Avatar
 
Joined: May 2005
Location: Melbourne
Posts: 9
 
I have a 95 Gt with only the cassette player(460). When i finally added the facory sony c/d unit i noticed a plug in the back of the head unit,top slot(output to c/d unit). It must have been soldered inside to complete the circuit for the speakers,when i unplugged it, No Sound! When i added the C/D unit with the new grey harness plugs,one plug to the output of cassette player,other to input of C/D player,everything works so the audio circuit was complete. Thats why when you plug in your audio harness, even if your C/D unit does't work, you are still completeing the audio circuit.Try getting one end of the grey plug, cut it expose the wires,pair them up, plug it in the cassette player and see if that works. Jwhage
Retired is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 05-19-2005 Thread Starter
Made Member
5.0L Member
 
jruppert's Avatar
 
Joined: Apr 2002
Location: Big Rapids, Michigan
Posts: 574
 
Send a message via AIM to jruppert Send a message via MSN to jruppert
Thanks for your help

13.4@106mph (on old 302, no ET's on stroker yet)
'94 GT 347 Stroker, TFS stage 2 cam (.542 lift), AFR 185 heads, Edelbrock Performer RPM intake, 30 lb injectors, 77mm Pro-M, Fox Accufab 75mm Throttle Body, 255lph fuel pump, Mac fox style Long Tube headers, Tremec TKO, aluminum driveshaft, 3.73 gears , Flowmaster 2 chamber, chrome Cobra R 17x9's, Steeda radiator, Eibach Sportline springs, Tweecer RT
jruppert is offline  
post #4 of 7 (permalink) Old 06-22-2005
Rookie
 
kqh101's Avatar
 
Joined: Jun 2005
Location: Brooklyn
Posts: 1
 
Quote:
Originally Posted by Retired
I have a 95 Gt with only the cassette player(460). When i finally added the facory sony c/d unit i noticed a plug in the back of the head unit,top slot(output to c/d unit). It must have been soldered inside to complete the circuit for the speakers,when i unplugged it, No Sound! When i added the C/D unit with the new grey harness plugs,one plug to the output of cassette player,other to input of C/D player,everything works so the audio circuit was complete. Thats why when you plug in your audio harness, even if your C/D unit does't work, you are still completeing the audio circuit.Try getting one end of the grey plug, cut it expose the wires,pair them up, plug it in the cassette player and see if that works. Jwhage
you need one of the jumper plugs. these are required if you no longer will use your cd player. typically, i see them sold on ebay with the head units that originally didn't come with the cd player (such as explorers, taurus, probes, etc.)
kqh101 is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 06-23-2005
Rookie
 
mpls mustang's Avatar
 
Joined: Jun 2005
Posts: 1
 
Hey retired, I'm trying to do what you appear to have done. MY 94 came w the Mach 460 system but not the CD player. I got the CD player off Ebay and am now trying to install it. Got any pointers on wiring and installation?
mpls mustang is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 06-27-2005
Rookie
5.0L Member
 
Retired's Avatar
 
Joined: May 2005
Location: Melbourne
Posts: 9
 
wire harness

Make sure you have the mach 460 sound system,not the premium sound system,theres a difference.

With both cassette player and c/d player out,look into cassette player opening. You should have a factory grey 2 inch wide grey plug(power). Also a smaller 1 inch wide grey factory plug(audio) Okay so far?. Now the fun starts. Get back on e-bay, 94-2000 stang cassette players and c/d players,same place you bid on your c/d player. Wait for someone selling Mach 460 wire harness, power and audio,either year Taro electronics has them, thats where i got mine and there on e- bay a lot. Mine came in four days,complete.You can,t make a mistake plug away,it takes about 5 minutes to do.Don,t forget anttena and black ground clips.
Retired is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 06-27-2005 Thread Starter
Made Member
5.0L Member
 
jruppert's Avatar
 
Joined: Apr 2002
Location: Big Rapids, Michigan
Posts: 574
 
Send a message via AIM to jruppert Send a message via MSN to jruppert
I have the Mach 460. I ended up removing unit and replacing it with a sony cd player that I have. I used an aftermarket harness to plug it in and it works fine. However, I am dealing with a lot of interference problems.

13.4@106mph (on old 302, no ET's on stroker yet)
'94 GT 347 Stroker, TFS stage 2 cam (.542 lift), AFR 185 heads, Edelbrock Performer RPM intake, 30 lb injectors, 77mm Pro-M, Fox Accufab 75mm Throttle Body, 255lph fuel pump, Mac fox style Long Tube headers, Tremec TKO, aluminum driveshaft, 3.73 gears , Flowmaster 2 chamber, chrome Cobra R 17x9's, Steeda radiator, Eibach Sportline springs, Tweecer RT
jruppert is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a VALID email address for yourself, otherwise you will not receive the necessary confirmation email needed to confirm, validate and activate your new AFM member account.

Failure to provide a VALID email address, will result in the cancellation of your new AFM member account registration.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183