Go Back   Ford Mustang Forums > Mustang > Mustang Tech

Welcome to our Mustang forums where Mustangers come together to hang out, discuss and enjoy their favorite Mustang hobby with fellow Mustang enthusiasts. We invite everyone to read, post, and enjoy our Mustang forum as well as the many other sections of our site.

You are currently viewing our forums as a guest. By joining our community you gain access to post topics, communicate with members, upload your photos and access many other special features. Registration is fast, simple and free so why wait, join our Mustang community today! If you have any problems with registration or your account login, please contact support.

 
| Mustang Tech | Members Gallery | Member Albums | Timeslips | Kill Stories | Tech | Regional 
 

 
Unread 09-15-2013   #1 (permalink)
quackenup is offline Rookie


Joined: Nov 2012
Posts: 6 Threads: 4
 quackenup's Country Flag
Half Moon Bay   California
quackenup is on a distinguished road
Default 1966 mustang charging problem

I've replaced the alternator and voltage regulator, and it still only puts out 12.40 volts. When i drive it, it starts missing just before it comes into its power band.
I'm thinking the wiring may be a problem, and would like to know if anyone here has a wiring schematic of the charging system. I'm not convinced that the wiring at the voltage regulator is correct. The previous owner had the wiring cut and taped back together.
If I slowly run the idle up to 2500 r.p.m.'s and let it stay there for a few mins with my voltmeter on the battery between the positive and negitive post it comes up to 14 plus volts. possible i may have gotten a faulty voltage regulator? Is there a test I can run on the alternator or voltage regulator to see its maximum output. I've had the new alternator rechecked at a local parts house, and it is good.
Any replys will be greatly appreciated.
Thank you,
Bob
quackenup is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Sponsored Links
Advertisement
 
Unread 09-19-2013   #2 (permalink)
rodbender is offline MACH I Member

Classic Member


Joined: Feb 2004
Posts: 2,591 Threads: 71
 rodbender's Country Flag  View rodbender's 30 photos
Pekin   Illinois
rodbender is on a distinguished road
Default

Here's a 65 shot of the diagram. It should be the same for yours. 'hope this helps.
Attached Thumbnails
1966 mustang charging problem-65circuit.jpg  
__________________
Old and in the way.
rodbender is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Sponsored Links
Advertisement
 
 



Thread Tools



Mustang Photos
Mustang Links    Top Sites    RSS    Link To Us    Add to Favorites    Archive    Terms of Use    Site Rules    Privacy    Contact    Sponsors    Advertise   
AllFordMustangs is not affiliated with or endorsed by Ford Motor Company. ©Copyright 2002-2011 All Auto Enthusiasts Network

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172