Go Back   Ford Mustang Forums > Mustang > V6 Mustang > V6 Tech

Welcome to our Mustang forums where Mustangers come together to hang out, discuss and enjoy their favorite Mustang hobby with fellow Mustang enthusiasts. We invite everyone to read, post, and enjoy our Mustang forum as well as the many other sections of our site.

You are currently viewing our forums as a guest. By joining our community you gain access to post topics, communicate with members, upload your photos and access many other special features. Registration is fast, simple and free so why wait, join our Mustang community today! If you have any problems with registration or your account login, please contact support.

1979-2004 V6 Mustang Tech Discussions

V6 Forums | V6 Talk | V6 Tech | 2005+ V6 Tech | V6 Pictures | Introductions | General Tech | Lounge 


Reply   Post New Thread
Unread 04-19-2009   #1 (permalink)
JoeA32257 is offline Rookie

V6 Member


Joined: Mar 2009
Posts: 19 Threads: 10
 JoeA32257's Country Flag
Sloatsburg   New York
JoeA32257 is on a distinguished road
Default Firing order on 2000 Mustang V6

Just change plugs and wires on 2000 V6 and thought I got the correct firing order as I disconnected 1 at a time. The diagram shows:

front 1 2 3 back
4 6 5

but when I start, car shakes and service engine light comes on. Is this the correct order?
JoeA32257 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Unread 04-19-2009   #2 (permalink)
05horse is offline Top Dog

V6 Member


Joined: Nov 2008
Posts: 9,423 Threads: 383
 05horse's Country Flag  View 05horse's 58 photos
Centerville   Ohio
05horse is on a distinguished road
Send a message via AIM to 05horse Send a message via MSN to 05horse Send a message via Yahoo to 05horse
Default

i think its front 465 back 123

but if you did them one at a time, the shakeing dont make sence.

u gapped plugs right?

make sure all connections are good
if one boot is off that plug isint fireing


so make sure all connections are tight!
05horse is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Unread 04-19-2009   #3 (permalink)
JoeA32257 is offline Rookie

V6 Member


Joined: Mar 2009
Posts: 19 Threads: 10
 JoeA32257's Country Flag
Sloatsburg   New York
JoeA32257 is on a distinguished road
Default

Thanks. The plugs are Bosch Plat + 2 and pregapped but it seems Auto Zone sold me the wrong wires. Tried with the old wires but the may be damaged at this point. Will replace tomorrow, but to get the order right - front to rear, passenger side to drivers side 3-2-1-4-5-6 for plug order and 3-2-1-4-6-5 for the coil order?
JoeA32257 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Unread 04-19-2009   #4 (permalink)
05horse is offline Top Dog

V6 Member


Joined: Nov 2008
Posts: 9,423 Threads: 383
 05horse's Country Flag  View 05horse's 58 photos
Centerville   Ohio
05horse is on a distinguished road
Send a message via AIM to 05horse Send a message via MSN to 05horse Send a message via Yahoo to 05horse
Default

yea could be wrong wires, when you snap the plugs wire on to the plug you should feel it click.
05horse is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Unread 04-19-2009   #5 (permalink)
05horse is offline Top Dog

V6 Member


Joined: Nov 2008
Posts: 9,423 Threads: 383
 05horse's Country Flag  View 05horse's 58 photos
Centerville   Ohio
05horse is on a distinguished road
Send a message via AIM to 05horse Send a message via MSN to 05horse Send a message via Yahoo to 05horse
Default

heres a pic since i lost my diagram
Attached Thumbnails
Firing order on 2000 Mustang V6-coil.jpg  
05horse is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Unread 04-22-2009   #6 (permalink)
JoeA32257 is offline Rookie

V6 Member


Joined: Mar 2009
Posts: 19 Threads: 10
 JoeA32257's Country Flag
Sloatsburg   New York
JoeA32257 is on a distinguished road
Default

The wires were wrong. Replaced yesterday and runs fine. Thanks. By the way, the confusion on the locations is that it appears my coil is set up in reverse from your picture. It did have them numbered though and went smoothly.
JoeA32257 is offline  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiTweet this Post!
Reply With Quote
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply   Post New Thread



Thread Tools



Mustang Photos
Mustang Links    Top Sites    RSS    Link To Us    Add to Favorites    Archive    Terms of Use    Site Rules    Privacy    Contact    Sponsors    Advertise   
AllFordMustangs is not affiliated with or endorsed by Ford Motor Company. ©Copyright 2002-2011 All Auto Enthusiasts Network

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164