2007 Mustang GT. Battery died and killed my Shaker 500 radio - Ford Mustang Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 13 (permalink) Old 06-12-2010 Thread Starter
Rookie
 
Temple_jb's Avatar
 
Joined: Jun 2010
Location: Lufkin
Posts: 7
 
Question 2007 Mustang GT. Battery died and killed my Shaker 500 radio

I had my 2007 Mustang GT battery go dead. When I installed a new battery the CD kept trying to initialize but would only give an "CD Error" on the display. The Ford dealer says the radio is toast. I can not believe that the battery going dead would mess up the CD like this. Everything else works fine on the radio. including the Sirius.
Anybody have an idea?

Temple_jb is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 13 (permalink) Old 06-12-2010
SHELBY GT 500 Member
 
pcfrisch's Avatar
 
Joined: Feb 2005
Location: Southeastern
Posts: 13,191
 
Welcome to AFM!
Maybe a coincidence or a voltage spike damaged it when you connected the new battery.






AFM Site Administrator
2006 Tungsten Grey Mustang GT Manual.
Alpine H/U with Infinity speakers.
Powerhouse CAI and Tune.
Previous Mustangs:
1978 2.8 L, 1979 5.0, 1982 5.0 "HO", 1986 5.0 GT

Don't wait for tomorrow to look back and wish for today
pcfrisch is offline  
post #3 of 13 (permalink) Old 06-13-2010
MODERATOR
Classic Member
S197 Member
 
stlwagon's Avatar
 
Joined: Oct 2005
Location: Southern
Posts: 72,881
                 
Send a message via Yahoo to stlwagon
Welcome... That's the first time I've heard of this happening.

1965 Mustang Coupe
stlwagon is offline  
 
post #4 of 13 (permalink) Old 06-13-2010
Apprentice
4.6L Member
S197 Member
 
DennisG's Avatar
 
Joined: Oct 2009
Location: Cherryhill
Posts: 85
 
all i did was to disconnect both battery cables for about 10 seconds then re connect them. That re sets everything. Sounds weird but a Ford dealer tech told me what to do and it worked.
DennisG is offline  
post #5 of 13 (permalink) Old 06-13-2010 Thread Starter
Rookie
 
Temple_jb's Avatar
 
Joined: Jun 2010
Location: Lufkin
Posts: 7
 
Shaker 500

I will try. Thanks
Temple_jb is offline  
post #6 of 13 (permalink) Old 06-21-2010 Thread Starter
Rookie
 
Temple_jb's Avatar
 
Joined: Jun 2010
Location: Lufkin
Posts: 7
 
Shaker 500

I disconnected the battery and left it off for over 24 hours. Did not fix it. I was in Tulsa Ok this weekend and spoke with a "Kicker Tech" he said it sounded to him like a computer issue and that although I disconnected the battery I also needed to touch the leads together to ground out the systems and that would completely release all charges and cause the computer systems to re-set.

What do you guys think.
Temple_jb is offline  
post #7 of 13 (permalink) Old 07-03-2010
PONY Member
S197 Member
 
mustang78248's Avatar
 
Joined: Oct 2007
Location: Alexandria
Posts: 465
 
I've had this happen about 3-4 times on my 2005 GT. The first time they replaced the radio under warranty, but its well out of warranty now.

What seems to happen is:

- Playing CDs on the radio
- Shut down car with radio on and in CD position
- Radio does not completely shut off when the car is shut off and the door is opened
- The only circuit left active in the radio is related to shuffling the CDs, and it starts randomly shuffling the CDs in the radio (you can hear it if you are paying attention as you get out of the car)
- Battery eventually runs down completely
- When car is jumped and turned back on, the radio displays a CD read error, and appears to not work at all

I can't tell you exactly what I've done to get it back to normal, since I've just played with the radio by switching modes and hitting the CD load button, and it finally went back to normal. I have now removed the CDs from my radio, and I always manually shut the radio off before I turn the car off. This seems to be a good work-around.

Bruce
mustang78248 is offline  
post #8 of 13 (permalink) Old 07-27-2010
Rookie
 
GT Ken's Avatar
 
Joined: Jul 2010
Location: Greenville
Posts: 2
 
Shaker 500 CD problems

I had the same "CD Error" message with my 2005 Mustang GT. It happened in August of 2009 after I ejected the last CD from the unit. The Shaker 500 made a buzzing sound and tried to initialize. After that, the unit displayed the "CD Error" message. I tried disconnecting the battery for a few hours, but that did not help. I know it sounds harsh, but I hit the side of the center stack when the unit was initializing, and it worked again until December. I finally replaced the unit with a JVC KW-XR610. It has iPod connectivity and a good amp (20WX4). The 2DIN size looks good in the dash of my 2005 GT! The PAC C2R-FRD1 made the install easy and let me keep the factory subwoofers (Crutchfield gave it to me at half price, since I also bought the JVC from them).
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSCN0911.JPG
Views:	8694
Size:	26.8 KB
ID:	105896  
GT Ken is offline  
post #9 of 13 (permalink) Old 09-13-2010
Rookie
V6 Member
S197 Member
 
carlivey68's Avatar
 
Joined: Feb 2010
Location: Oklahoma City
Posts: 18
 
my shaker 500 does the same thing. it sounds like the CD player is constantly trying to load cd's even when the car is off. it does this until the battery is dead. I'll never, ever buy another ford. it has been a total peice of ****!!
carlivey68 is offline  
PONY Member
 
SilverGTvert's Avatar
 
Joined: May 2009
Location: Holland
Posts: 825
 
Its not a otal loss -The factory Shaker HU`s do make great paper weights!

07 GT vert, Satin Silver, 5spd, premium trim, interior upgrade pkg, comfort group, GT appearance package, cloth top

ADDED: 302 Stroker, KB 2.8 Mammoth @ 20psi, DOB belt drive, E85 fed, TR6060, ATI, Cervini hood, Meziere, Pypes Long Tubes, O/R X pipe, FRPP GTA mufflers, 20" Bullitts, Eibach Springs, BMR relo brackets/UCA/LCA`s, FRPP 4.10, etc, etc.
SilverGTvert is offline  
PONY Member
S197 Member
 
scicco999's Avatar
 
Joined: Dec 2008
Location: Ontario
Posts: 360
 
mine also died after a bat. hook up. i didn't bother the dealer with it sense we all know how much a pos it is. so the fun part,i wanted my Cd's back that theiven skipper 500! so i tor the hu apart, getting the 6 disc changer to release them was a PITA but i got them. the skippers back in i just did not put the changer back in and it still works! -the CD part but i dont car i got ipod control for that.<the cd player!

2007 mustang gt premo/alloy grey on dove int/hurst shift/gt500 pedals/
sequental tail lights/2008 ceter concel with lite ring/mustang lit door sills/frpp push start/20x8.5/20x10 blackcrome bullit motorsports/
cdc chin spoiler/saleen H.I.D. headlights/steeda udp/oem nav/
factory side scoops/gt500 rear bumper/saleen 12in. sub/frpp bullitt cai/frpp bullitt strut bar/frpp x pipe/magnaflow cat backs/
oem nav/and more 2 come [but are we ever realy done?]
scicco999 is offline  
PONY Member
S197 Member
 
ChrisLav's Avatar
 
Joined: May 2010
Location: Ankeny
Posts: 376
 
Quote:
Originally Posted by DennisG View Post
all i did was to disconnect both battery cables for about 10 seconds then re connect them. That re sets everything. Sounds weird but a Ford dealer tech told me what to do and it worked.
BINGO. This is the miricle fix for all mustangs =)

2005 Ford mustang V6.
K&N CAI.
SCT Tuner.

18 years old. 0 accidents. 1 ticket.
The ticket was for going 27 MPH in a 25 can you believe that garbage!
I stuck it to the Man and the Man stuck it right back to me.
ChrisLav is offline  
Apprentice
 
DokterD's Avatar
 
Joined: Sep 2006
Location: California
Posts: 222
 
shaker 500

I hav an 07 GT and I've had no issues with the shaker (probably blow like an IED now). I read a post a while ago about not leaving cds in it and turning it off when shutting off the car. I had a battery go dead- what I thought was a bit too soon and I attribute that to leaving the shaker on. After the battery change I got into the habit of never leaving it on when I shut the car down. And I don't leave cds in it. Don't really need them with an Ipod anyway. Besides, I like loud exhaust and drone and lumpy cams. I don't listen to music in the car that much. Actually give me open headers. Never too loud for me. I had a 69 340 Dart GT that I ran with Hooker LTs and straight thru Thrush header mufflers. At certains speeds it sounded like an Apache heli was over the car. Go loud/go fast.

Brenspeed 93 tune, Detroit Rockers, 4.10, Hurst,Pypes LTs, HiFlo cats,H-pipe,Violators, UMI adj UCA,Spohn LCAs,UMI relocation brackets,Shaftmasters Al DS
DokterD is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a VALID email address for yourself, otherwise you will not receive the necessary confirmation email needed to confirm, validate and activate your new AFM member account.

Failure to provide a VALID email address, will result in the cancellation of your new AFM member account registration.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1