NEVERENDING P0133 & P0153 Codes - Ford Mustang Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 (permalink) Old 08-24-2010 Thread Starter
Apprentice
 
aznjpnboi86's Avatar
 
Joined: Oct 2009
Location: Renton
Posts: 74
 
NEVERENDING P0133 & P0153 Codes

I have replaced the O2 sensors four times this year but it has not fixed the problem. I have also asked my tuner to delay the O2 transport to the maximum and that didn't help either. Does anyone have any idea what to do or where to look? Thanks!

aznjpnboi86 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 08-24-2010
PONY Member
S197 Member
 
bigkzilla's Avatar
 
Joined: Mar 2010
Location: New Haven
Posts: 711
 
Quote:
Originally Posted by aznjpnboi86 View Post
I have replaced the O2 sensors four times this year but it has not fixed the problem. I have also asked my tuner to delay the O2 transport to the maximum and that didn't help either. Does anyone have any idea what to do or where to look? Thanks!
See my thread:

https://www.allfordmustangs.com/forum...ml#post2198850

My question to you is how did you extend your O2 pigtails?


-------------------------------------------
2006 Vista Blue "Mach 1", Auto, N/A
-------------------------------------------
Too much to list and nothing really that great. If interested check out my profile.
------------------------------------------------------------
Numbers are just that...numbers.
bigkzilla is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 08-24-2010
PONY Member
4.6L Member
 
Jimmy Toronto's Avatar
 
Joined: Oct 2008
Location: toronto
Posts: 489
 
Just a thought, I had a similar problem a while back after long tubes p0133 and p0153, changed o2's fronts the back are shut off, No codes, wash the car get a code, clear the codes and drive the car codes do not come back, wash the car couple of weeks later as soon as I fire it up codes again, so has anyone noticed after driving in the rain or washing the car the codes come back,,,, Just a thought because this was my issue.

2014 GT Track Pack. JLT CAI. 94 dyno Tune,MBRP street catback, LCA, PHB, Springs.

Last edited by Jimmy Toronto; 08-24-2010 at 10:17 PM. Reason: 1
Jimmy Toronto is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 08-25-2010
MACH I Member
4.6L Member
S197 Member
 
redruder's Avatar
 
Joined: Jul 2008
Location: Oahu
Posts: 2,557
 
No issues with my O2s since I installed the LTs. did you use extensions? and are you sure that the connectors are make good contact and are sealed? You might want to disconnect them and clean the contacts with some MAF sensor cleaner. You might have some debris or moisture getting in there. As for the washing it and getting a code, I would clean the contacts, reconnect them, and seal them with a high temp silicone. Basically weather proff it.

Forged bottom end, Ported heads, Saleen super charger, 2.8 blower pulley/15psi, Dual stage water to air intercooler, AFCO heat exchanger, battery relocated, Twin GT500 fuel pumps, T-56 trans, Aluminum flywheel, Aluminum driveshaft, 3.73 rear gears, Eaton TruTrac Diff, TA Performance rear end girdle, Racecraft suspension system, UCA, LCA, panhard bar, 15" slotted front rotors w/ 6 piston calipers, Carbon Fiber front splitter/rear diffuser, and bunch of other stuff
RWHP/RWTQ is adequate
redruder is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a VALID email address for yourself, otherwise you will not receive the necessary confirmation email needed to confirm, validate and activate your new AFM member account.

Failure to provide a VALID email address, will result in the cancellation of your new AFM member account registration.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1