2005 Mustang gt Steering pops at low speed turns - Ford Mustang Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 7 (permalink) Old 08-31-2010 Thread Starter
Rookie
S197 Member
 
thud's Avatar
 
Joined: Aug 2010
Location: Kemah Texas
Posts: 1
 
2005 Mustang gt Steering pops at low speed turns

I have a 05 GT about 40k miles and at low speed turns something pops on the front end once. it doesnt matter which way i turn but it will pop only once then again on next turn. Anybody know what the cause is and how to fix it?

thud is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 08-31-2010
SHELBY GT-40 ULTIMATE Member
4.6L Member
 
jim293's Avatar
 
Joined: Jul 2003
Location: Idaho Falls Idaho
Posts: 41,830
 
Garage
Send a message via Yahoo to jim293
Welcome to the site. Check out the Tech sections for some answers.


2002 Saleen S/C Coupe
#293 Torch Red
21st Century Intercooler & Heat Exchanger
Brembo Brakes
Corbeau Seats
#14 RMR (Red Mustang Registry)
Power in the hands of a few
jim293 is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 08-31-2010
GT Member
V6 Member
 
MuscleCar_Crazy's Avatar
 
Joined: Jun 2010
Location: Manhattan
Posts: 2,372
 
Welcome to AFM. you found the right place, those forms will come in handy and help you out at anytime you need some. I would say it's your tie rod ends going out.

2002 Laser Red 5spd V6 Mustang.

1999 F-150 5.4L extended cab.
MuscleCar_Crazy is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old 09-01-2010
Snackmaster
Guest
 
Snackmaster's Avatar
 
Posts: n/a
Have you lowered the car at all? The factory strut bearings are plastic and will fail pretty easily. You might be talking about a different noise but I had the popping sound after lowering mine and under warranty had the bearings replaced. It worked for a year or so and now the popping is back. I need to invest in some nice Strut mount/ CC plates that should help solve it.
post #5 of 7 (permalink) Old 09-06-2010
MODERATOR
Classic Member
S197 Member
 
stlwagon's Avatar
 
Joined: Oct 2005
Location: Southern
Posts: 72,881
                 
Send a message via Yahoo to stlwagon
Welcome... Almost certainly strut mounts. They were a problem on the 2005s.

1965 Mustang Coupe
stlwagon is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 09-06-2010
Apprentice
 
allinon72's Avatar
 
Joined: May 2010
Location: Fishers, IN
Posts: 237
 
Low speed front end popping = strut mounts 99% of the time.
allinon72 is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 09-07-2010
PONY Member
 
Stangstta's Avatar
 
Joined: Jul 2010
Location: Boston MetroWest
Posts: 424
 
Stangstta is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a VALID email address for yourself, otherwise you will not receive the necessary confirmation email needed to confirm, validate and activate your new AFM member account.

Failure to provide a VALID email address, will result in the cancellation of your new AFM member account registration.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1