Whipple Gasket failure - Ford Mustang Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 (permalink) Old 10-11-2012 Thread Starter
Apprentice
4.6L Member
S197 Member
 
kepsus's Avatar
 
Joined: Jun 2011
Location: Roskilde
Posts: 71
 
Whipple Gasket failure

I have a whipple Ho kit, but this is the second time i have a gasket problem. if you look at my attachment you can see it looks like it split in 2 pcs

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_0130.jpg
Views:	146
Size:	344.6 KB
ID:	164986  
kepsus is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 10-13-2012
Guest
 
Back@itagain's Avatar
 
Posts: n/a
The camera flash kind of blurs the gasket. Cant really tell where the split is. Did you apply any HiTac or other gasket adhesive between the gasket and the lower manifold? What about thread sealant on the fasteners that bolt the blower to the lower manifold? Check the surface of the mounting plate and the lower manifold to make sure there isnt a knick or bur that could be the culprit.

post #3 of 6 (permalink) Old 10-13-2012
Guest
 
Back@itagain's Avatar
 
Posts: n/a
The camera flash kind of blurs the gasket. Cant really tell where the split is. Did you apply any HiTac or other gasket adhesive between the gasket and the lower manifold? What about thread sealant on the fasteners that bolt the blower to the lower manifold? Check the surface of the mounting plate and the lower manifold to make sure there isnt a knick or bur that could be the culprit.
 
post #4 of 6 (permalink) Old 10-13-2012 Thread Starter
Apprentice
4.6L Member
S197 Member
 
kepsus's Avatar
 
Joined: Jun 2011
Location: Roskilde
Posts: 71
 
noe i have not seal the gasket with anything adhesive.. i dod not use any loctite on the bolt, o could try, but it dosent feel like they where any loosen.
kepsus is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 10-13-2012
Guest
 
Back@itagain's Avatar
 
Posts: n/a
Quote:
Originally Posted by kepsus View Post
noe i have not seal the gasket with anything adhesive.. i dod not use any loctite on the bolt, o could try, but it dosent feel like they where any loosen.
I'm not saying use loctite on the bolts.

ARP 100-9904 - ARP PTFE Sealers - Overview - SummitRacing.com

Are you evenly torquing all the fasteners down?
post #6 of 6 (permalink) Old 10-13-2012 Thread Starter
Apprentice
4.6L Member
S197 Member
 
kepsus's Avatar
 
Joined: Jun 2011
Location: Roskilde
Posts: 71
 
Quote:
Originally Posted by [email protected] View Post
I'm not saying use loctite on the bolts.

ARP 100-9904 - ARP PTFE Sealers - Overview - SummitRacing.com

Are you evenly torquing all the fasteners down?

sadley no, i can't see how it is possible, i need difference tool to take them off, so dont think you can torque them
kepsus is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a VALID email address for yourself, otherwise you will not receive the necessary confirmation email needed to confirm, validate and activate your new AFM member account.

Failure to provide a VALID email address, will result in the cancellation of your new AFM member account registration.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1