2005 Mustang GT, CEL on, low Batt, lost power steering, no oil pressure? - Ford Mustang Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 7 (permalink) Old 07-07-2007 Thread Starter
S197 Member
 
phares's Avatar
 
Joined: Jun 2007
Posts: 3
 
2005 Mustang GT, CEL on, low Batt, lost power steering, no oil pressure?

I have an automatic 2005 GT, that has had no problems whatsoever in the past. I just pulled out of the car was and was was cruising at 35 after pulling out from a stop light and all of a sudden my CEL came on, along with a low battery warning. I then realized that the oil pressure was all the way on L. I went to pull it off the road to a side street and realized there was no power steering either.

I got it to a stop and turned her off. I popped the hood and checked all the fluids, nothing was low, and there were no loose caps. There are no leaks on my garage floor, and no abnormal smells coming from the engine. I checked everything I could touch without burning my hands off and there were no accessible wires out of place or loose.

I hopped back in and cranked her up, and she was behaving normally. I'm guessing there's something out of wack in the electrical system, but before I have it taken apart I just wanted to see if anyone's had any experience like this that I could bring to the table while addressing my own issue. Thanks!

phares is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 07-07-2007
MODERATOR
Classic Member
S197 Member
 
stlwagon's Avatar
 
Joined: Oct 2005
Location: Southern
Posts: 72,881
                 
Send a message via Yahoo to stlwagon
is the CEL still on??? If you have a handheld tuner check the DTC. If not, take it to Autozone and they'l read the code for free.


1965 Mustang Coupe
stlwagon is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 07-07-2007
4.6L Member
S197 Member
 
TRMN8TR's Avatar
 
Joined: Oct 2005
Posts: 92
 
you didn't throw a belt did you?
TRMN8TR is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old 07-07-2007
MODERATOR
Classic Member
S197 Member
 
stlwagon's Avatar
 
Joined: Oct 2005
Location: Southern
Posts: 72,881
                 
Send a message via Yahoo to stlwagon
Quote:
Originally Posted by TRMN8TR View Post
you didn't throw a belt did you?
Great idea!! Though I haven't heard of any N/A S197s throwing a belt so this would be a first.

1965 Mustang Coupe
stlwagon is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 07-07-2007
SHELBY GT 500 Member
S197 Member
 
travelers's Avatar
 
Joined: Sep 2006
Location: Eastern
Posts: 10,877
 
Quote:
Originally Posted by stlwagon View Post
Great idea!! Though I haven't heard of any N/A S197s throwing a belt so this would be a first.
That was the first thing I thought of to when he said the bat was low and no power steering.


2011 GT Candy Red
07 REDFIRE GT Gone
travelers is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 07-09-2007
S197 Member
 
Whiplash-GT's Avatar
 
Joined: Oct 2005
Posts: 214
 
you say you were at the carwash..
did you wash under the hood??
get any water in the alternator or "the box"??

sounds kinda like an alternator on the way out......not on the stang, but on my old civic same thing happened....tach/speedo/interior lights/engine lights/check engine...all kindsa weird shyt...new alternator fixed it up good
Whiplash-GT is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 07-10-2007
MACH I Member
S197 Member
 
JetBlack's Avatar
 
Joined: Nov 2005
Location: Grand Junction
Posts: 3,106
 
If you lost power steering, did you also lose your power brakes? It sounds like your car stalled.

2006 Black, GT, spoiler delete, five speed, leather, custom welded straight pipes with resonators, sequential turn signals, Hurst Pro Performance shifter. FRPP 4.10s with Motive bearing kit, Spydershaft one piece aluminum driveshaft, w/ Spicer 1330 U-joints, Steeda UCA and LCAs, chrome moly panhard rod. bye bye wheel hop, hello traction! SCT XCalII, BBK CAI, ZEX 100 shot.
I've written a book or two. Google David Buschhorn to laugh at my scribblings.
JetBlack is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a VALID email address for yourself, otherwise you will not receive the necessary confirmation email needed to confirm, validate and activate your new AFM member account.

Failure to provide a VALID email address, will result in the cancellation of your new AFM member account registration.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tech Article #1- Oil Change Vortex Mustang Tech 4 09-27-2009 01:20 PM
1969 Mustang power steering replacement mustangmod69 Classic Tech 1 04-15-2007 07:38 AM
Low amp power (2005 GT) bigwilly43729 Audio, Video, Navigation & Alarms 5 02-15-2007 12:57 PM
Guage showing low oil pressure Arn 4.6L Tech 3 10-15-2006 10:53 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1