Ford Mustang Forum

Ford Mustang Forum (/forums/)
-   2005-2010 V6 Mustang Tech (https://www.allfordmustangs.com/forums/2005-2010-v6-mustang-tech/)
-   -   Mustang 2010v6 Starting problem... (https://www.allfordmustangs.com/forums/2005-2010-v6-mustang-tech/1028033-mustang-2010v6-starting-problem.html)

navi 06-11-2017 02:56 AM

Mustang 2010v6 Starting problem...
 
My mustang 10v6 having issues in starting early in the morning or anytime i start it after a long gap of time. When i crank it it starts immediately but after some seconds it behaves like its running out of fuel. my fuel tank is always at full! Then later it shows a wrench light on speedometer. If i dont put my foot on gas pedal its dieing after a while. This usually happens quite often nowadays with me. I have recently changed engine oil+transmission oil+filters last month. Have changed spark plugs+airfilter 1.5weeks before. I dont know what else should i replace. Car is at 81k now & out of warranty. I am from United Arab Emirate (Abu Dhabi).....any usefull advice is appreciated also if anyone cud suggest good tuner for Mustangs here in Abu dhabi. It wud be a great help. Thank you

marylandGT 06-11-2017 04:02 PM

https://www.allfordmustangs.com/forum...limp-mode.html
Sounds like you may have the same problem as these guys.
You also didn't mention anything about changing the fuel filter. It would probably be a good idea if you haven't. Who knows, maybe you'll be the first person to have your problem resolved by putting in a new filter. Lol

huberoy123 06-11-2017 06:20 PM

Suggest that you invest in a obdII code reader. If you already have one, disregard my suggestion. It will help with your diagnosis of problems, and is relatively inexpensive. I purchased mine on Amazon for around $35 US dollars. I've seen them on Ebay for around $15 and up.
Good luck with your diagnosis.

navi 06-12-2017 05:04 AM

Thankx. but yes i didn't think about to change the fuel filter. i will probably go to the mechanic later in evening. but just as per some suggestion from the various people. (i have cleaned the entire throttle body last night even the air flow sensor. it was dirty so cleaned that also but still in the morning no such luck)ive noticed this morning more accurately when the car is dead cold its not starting or just got start & dead on same time, but once the car is hot (when temperature needle is in middle) it runs smooth idle (no jerk no nothing)

navi 06-12-2017 05:07 AM

@hub im thinking to buy (Professional Diagnostic Tool OBD2 OBD-II ELM327 V1.5 Bluetooth Car Diagnostic Interface Scanner K341) its cheap & connect via bluetooth. but im not sure if it will work on my car?

huberoy123 06-13-2017 03:20 AM

I have a elm 327 as a backup to my plug in model. It works with the Bluetooth on my cell phone, using an application from my application store. I have seen lots of reviews where folks complain that they don't work with their Ford vehicles. Suggest that you read the reviews prior to purchasing. Also, if you order from Amazon.com, you can return it without a problem if you have Amazon Prime.

navi 06-14-2017 01:30 AM

I finally figured out the problem 0:) it is due to bad & clogged IAC so i cleaned it with throttle Spray, i also then clean MAF & entire throttle body. now the Stang is starting on half key. (thank God)


All times are GMT -4. The time now is 08:33 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1
vB.Sponsors
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright © 2002-2015 All Ford Enthusiasts Network ™.

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome