Clutch issue? - Ford Mustang Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 (permalink) Old 08-05-2015 Thread Starter
Apprentice
 
InsidiousGT's Avatar
 
Joined: May 2010
Location: New England
Posts: 91
 
Clutch issue?

I've got a 2011 5.0, one of the earliest builds, I think June 2010. Initially I was concerned with the shift quality so I changed to Redline MTL fluid and the barton shifter w/ bracket.

This improved things for a while, but slowly and steadily they've been getting worse again. However, the symptoms are different now. Before the shifts were just clunky and inaccurate (deflection). Now, if I'm rev-matched they are smooth as butter, but any other time they are horrid.

Beyond that, I've noticed the "brick wall" going to 1st/Reverse from a stand still. And more recently noticed that sometimes when I'm pressing into first from a stand still the car will actually start moving forward a smidge. So I'm starting to think this is a clutch issue and its not disengaging.

Any ideas where to start? Could I just flush fluid and maybe change the clutch line? Or is this probably the pressure plate bolts issue and I'm going to have to drop the whole tranny?

InsidiousGT is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 08-05-2015
GLOBAL MODERATOR
S197 Member
 
5.0 Coyote's Avatar
 
Joined: Oct 2010
Location: San Carlos Park
Posts: 2,339
               
I have an early build 2011 also,4/26/10 but mine is an A/T,you don"t say how many miles you have on the car/clutch,but from what you describe I would pull the tranny and have a look at the clutch and pressure plate if nothing else, for piece of mind good luck and keep us posted.

5.0 Coyote is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 08-07-2015 Thread Starter
Apprentice
 
InsidiousGT's Avatar
 
Joined: May 2010
Location: New England
Posts: 91
 
It has 9000 miles on it, though that includes several trips to the track.
InsidiousGT is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 08-07-2015
GLOBAL MODERATOR
S197 Member
 
5.0 Coyote's Avatar
 
Joined: Oct 2010
Location: San Carlos Park
Posts: 2,339
               
I was a mechanic for 35+ years now retired,if it was me I would pull it,the stock guts might be toast,+ piece of mind,just my $02.
5.0 Coyote is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 08-07-2015
GT Member
 
dusman59's Avatar
 
Joined: Oct 2010
Location: Mesa
Posts: 1,185
 
Check the bolts as I think there were problems on early builds.


2011 Red Candy /build 2/1/11/ 401A
MT with Redline MTL/ Brembos/355's/glass roof
Shaker 1000/Scoops/Clear bra/Steeda UCA and PH bar
Redline hood lifts/Bilsteins with Ford Racing P springs & axle bks
UPR catch can/whiteline kdt928/MGW shifter with Epco ball
Shaftmasters DS/BMR loop & relocation brackets
Nitto 555 G2's/Steeda jack rails
dusman59 is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a VALID email address for yourself, otherwise you will not receive the necessary confirmation email needed to confirm, validate and activate your new AFM member account.

Failure to provide a VALID email address, will result in the cancellation of your new AFM member account registration.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1