2012 mustang gt won't start after battery and dashboard disconnected for hours - Ford Mustang Forum
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
post #1 of 4 (permalink) Old 11-26-2015 Thread Starter
Apprentice
5.0L Member
 
soulkolektor's Avatar
 
Joined: Nov 2011
Location: Sumerville
Posts: 78
 
2012 mustang gt won't start after battery and dashboard disconnected for hours

I need some help here. I have a 2012 mustang gt and I had the battery disconnected for a few hours, I had everything in the dash board disconnected and the dash board out of the car. When i reconnected everything, everything worked fine, gauges, radio, keyless entry, but the car won't start. Doesn't turn over, doesn't click, NOTHING!

soulkolektor is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 11-26-2015
BOSS Member
 
Thereaper's Avatar
 
Joined: Jul 2007
Location: Mobile
Posts: 4,571
 
Garage
The security system probably has something to do with it not starting.


Shadow Black 2018 GT 10R80-355
Thereaper is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 11-28-2015
GT Member
 
5LHO's Avatar
 
Joined: Dec 2011
Location: Point Roberts
Posts: 1,741
 
the security system syncs the IPC (instrument panel cluster), the SJB (smart junction box) and the ECM (engine control module) and allows the car to start. I bet all the lights are on in the dash and the little car with a key in it is on or flashing, right?

If so, tow it to Ford and have them force as-built data back onto the comps.

2014 Premium GT, SGM, Brembo, Auto, Tech, Comfort, etc. GT500s, Steeda UCA, VMP auto tune, 100 shot on BBR tune, best et: 11.38 at 120.85

2012 GT, Candy Red, Brembo, 3.73, Tech, Comfort, etc. Procal tune, Roush upper, UMI LCAs, Steeda red bracket, GT500s, 28X10X16 Hoosier slicks, best et: 11.91 at 115.23 RIP
5LHO is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 12-01-2015
PONY Member
 
replacement's Avatar
 
Joined: Feb 2015
Location: NE ohio
Posts: 251
 
interested in the outcome of your problem, I always find myself wanting to learn more, please update.

2013 gt premium m6 3.73 with lots of aftermarket bits


replacement is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a VALID email address for yourself, otherwise you will not receive the necessary confirmation email needed to confirm, validate and activate your new AFM member account.

Failure to provide a VALID email address, will result in the cancellation of your new AFM member account registration.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1