Problems with my Mach 1 Please help - Ford Mustang Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 (permalink) Old 11-28-2013 Thread Starter
Rookie
 
sbusaidi's Avatar
 
Joined: Nov 2013
Location: Oman-Muscat
Posts: 4
 
Problems with my Mach 1 Please help

(Long story short) I own a mustang mach 1 2004 when I accelerate it the car dies the sound changes, this all happened when i cleaned my injectors, I sent it back to the mechanic who cleaned it, he cleaned it again but no use, After that i changed the spark plugs ,fuel pump ,coils, intake sensor, and fuel sensor, in-top of all this i sent it to check the computer it didn't show any errors any idea please help me.......

sbusaidi is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 11-29-2013
SHELBY GT 350 Member
Classic Member
4.6L Member
 
SoCal2V's Avatar
 
Joined: Sep 2010
Location: see user name
Posts: 8,705
               
What's the whole story? What was going on that led you to having the injectors cleaned?

I'm not sure what might have or could have gone wrong with cleaning them, but assuming the car ran ok before having the injectors cleaned would point to something going wrong with that.



2001 GT Convertible
/1967 Coupe
All the usual bolt-on's /200 I6, C4

And a few Explorers too... 2008 4.0 XLT 4x2, 1996 XLT 5.0 4x2, 2003 Sport Trac XLT 4.0 4x4
SoCal2V is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 11-29-2013 Thread Starter
Rookie
 
sbusaidi's Avatar
 
Joined: Nov 2013
Location: Oman-Muscat
Posts: 4
 
The car was running well before I cleaned the injectors, after cleaning them its started cutting out.
sbusaidi is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 11-29-2013
Global Moderator
Mustang II Member
Classic Member
V6 Member
4.6L Member
5.0L Member
 
heavy metal's Avatar
 
Joined: Oct 2007
Location: Bradyville
Posts: 39,228
                 
Garage
Send a message via Yahoo to heavy metal
Welcome to the site!! Maybe injector problems,but that should show up as a misfire code.Recheck what was done-elec.connections on good-intake boots,etc.


Cherish those around you,for at the blink
of an eye,they can be gone.

AFM GLOBAL MODERATOR
heavy metal is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 11-29-2013
SHELBY GT 350 Member
Classic Member
4.6L Member
 
SoCal2V's Avatar
 
Joined: Sep 2010
Location: see user name
Posts: 8,705
               
Only thing I can think of is possibly one or more of the rubber O-rings that create the seal where the injector pops in became damaged, as they are fairly delicate. My understanding is they can usually be reused as long as you're careful, but I've heard lots of people just buy a new set for when they re-install the injectors.

Either that, or somehow one or more of the injectors was damaged during the cleaning process.

Has the check engine light came on yet, if so what dtc's are you getting?


2001 GT Convertible
/1967 Coupe
All the usual bolt-on's /200 I6, C4

And a few Explorers too... 2008 4.0 XLT 4x2, 1996 XLT 5.0 4x2, 2003 Sport Trac XLT 4.0 4x4
SoCal2V is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 12-01-2013 Thread Starter
Rookie
 
sbusaidi's Avatar
 
Joined: Nov 2013
Location: Oman-Muscat
Posts: 4
 
Thanks guys, yesterday I took the car and checked it again and I found out that my coils are damaged the leak from the sides.
sbusaidi is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a VALID email address for yourself, otherwise you will not receive the necessary confirmation email needed to confirm, validate and activate your new AFM member account.

Failure to provide a VALID email address, will result in the cancellation of your new AFM member account registration.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1