Ford Mustang Forum - View Single Post - ck eng lite on, no cats, lag on cold acceleration
View Single Post
post #6 of (permalink) Old 01-03-2006
kscoyote
SHELBY GT 500 Member
V6 Member
 
kscoyote's Avatar
 
Joined: Aug 2002
Location: Topeka
Posts: 11,432
 
Quote:
Originally Posted by load
Sorry for budding in this thread...but when I saw this - that's the exact problem my stang is having (im pretty sure at least).

When the car is warm and I come to a stop, the engine will sometimes dip down to below 500rpm, and sometimes even stall on me. It seems to happen more when I take the car out of gear without using the clutch. (Is taking it out of gear w/out the clutch bad for it?) But it will happen even if I use the clutch sometimes, too.
If it is the IAC, how would I diagnose and/or fix it?

On a side note, it's a '02 3.8L w/17k on it and K&N FIPK2. Rest is stock.
Thanks!! :thumbsup
It's still under warranty -take it to the dealership.

Woe to him who builds his palace by unrighteousness,his upper rooms by injustice,making his countrymen work for nothing...Does it make you a king to have more and more cedar?Did not your father have food and drink?He did what was right and just,so all went well with him. He defended the cause of the poor and needy,and so all went well...But your eyes and your heart are set only on dishonest gain,on shedding innocent blood and on oppression and extortion. Jer 22:13, 15-17
kscoyote is offline  
 
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome