Turn signals stopped working. - Ford Mustang Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 15 (permalink) Old 12-27-2004 Thread Starter
 
lunchbox's Avatar
 
Joined: May 2004
Posts: 88
 
Turn signals stopped working.

The other day my turn signals just stopped working. I checked the fuse box and every thing is ok. Its kinda weord because the hazard lights still work but I think they are on a different circuit anyways. I think its probably the turn signal flasher unit but im not sure. Any ideas guys?

lunchbox is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 15 (permalink) Old 12-27-2004
BOSS Member
5.0L Member
 
GhostDog 5.0's Avatar
 
Joined: Aug 2002
Location: Edinburg
Posts: 4,806
 
Send a message via AIM to GhostDog 5.0 Send a message via Yahoo to GhostDog 5.0
The hazard lights and turn signals need each other. Make sure your hazard lights aren't half way pushed. That will cause your turn signals to stop working. Check that out. Happened to me a few times.

I have a turn signal switch on ebay if things dont work out.


89 GT Hatch: Custom M90 Supercharged w/ Ported Trickflow Trackheat Heads, Stage 1 cam, Streetheat lower / Sheet metal upper, Tweecer RT & PLX Wideband, 75mm TB, 1.6 Roller rockers, 3.73s, MSD 6a, Canton 7qt Pan+ Windage tray, 36LB Injectors, 200 amp Alternator, 75mm Pro-Mas MAF, 190lph fuel pump,Spec Stage 1 Clutch,SouthSide LCA's, Pro 5.0 Shifter, Steeda CC Plates / Springs, FMS Aluminum Driveshaft, New T5 w/ 2.95 first gear, Underdrive pullies, Zirgo 3300Cfm Elec. Fan, AFCO alum. radiator
GhostDog 5.0 is offline  
post #3 of 15 (permalink) Old 12-27-2004 Thread Starter
 
lunchbox's Avatar
 
Joined: May 2004
Posts: 88
 
In my shop manual it says that the hazard lights and the turn signals are on a different circuit. I know for sure that they are on different fuses in the fuse box and that the flasher units are different. I mess with the hazard switch a bunch because thats what i thought it was and the work fine but thr turn signals still dont work.
lunchbox is offline  
 
post #4 of 15 (permalink) Old 12-27-2004
Apprentice
 
ojibway1972's Avatar
 
Joined: Jun 2003
Location: Eau Claire
Posts: 185
 
Check all your turn signal bulbs, check all the ground wires back in your tail lights area, and since there cheap I would just replace the turn signal flasher and the hazard flasher that should be hidden behind the glove back area. I also put in all the heavy duty flashers they seem to last longer.
ojibway1972 is offline  
post #5 of 15 (permalink) Old 12-27-2004
5.0L Member
 
tomcat101's Avatar
 
Joined: Apr 2004
Posts: 625
 
this is kind of weird because my car is doing the same thing, think i will go and get some flashers.
tomcat101 is offline  
post #6 of 15 (permalink) Old 12-28-2004
5.0L Member
 
found50's Avatar
 
Joined: Dec 2003
Posts: 219
 
Quote:
Originally Posted by GhostDog 5.0
The hazard lights and turn signals need each other. Make sure your hazard lights aren't half way pushed. That will cause your turn signals to stop working. Check that out. Happened to me a few times.
This is correct, same thing happened to me. Hazard switch was partially set and neither the hazard nor the blinkers would work, man I searched high and low before finding it.

This may not be the problem here, but for anyone who has blinker trouble, it's the first thing to check, turn the hazards on and off a few times....
found50 is offline  
post #7 of 15 (permalink) Old 12-28-2004
 
mustang8719's Avatar
 
Joined: Jul 2004
Posts: 108
 
Same thing happened to me.My turn signal relay went bad.They are on diffrent circuits there is a relay for each.One is on the front of the fuse panel bye the fuses and the other is on the back side.I swapped out relays for now until I get a new one.
mustang8719 is offline  
post #8 of 15 (permalink) Old 12-28-2004
 
5.0_joe_ca's Avatar
 
Joined: May 2004
Posts: 77
 
My stang had the same problem, ended up being a turn signal flasher. It wasn't the flasher on the fuse box but there is another flasher near the steering colum under the dash. Good luck.
5.0_joe_ca is offline  
post #9 of 15 (permalink) Old 12-29-2004
5.0L Member
 
the beast's Avatar
 
Joined: Dec 2004
Posts: 26
 
flashers

I have i similer problem but opposite turn signals work but hazered dont work. dont know what to tell you

Arron
the beast is offline  
5.0L Member
 
STINGREY's Avatar
 
Joined: Mar 2004
Posts: 897
 
Quote:
Originally Posted by the beast
I have i similer problem but opposite turn signals work but hazered dont work. dont know what to tell you

Arron
your hazard lights work with its own fasher,independant from the turn signal flasher.
STINGREY is offline  
BOSS Member
5.0L Member
 
GhostDog 5.0's Avatar
 
Joined: Aug 2002
Location: Edinburg
Posts: 4,806
 
Send a message via AIM to GhostDog 5.0 Send a message via Yahoo to GhostDog 5.0
Did everyone's flasher just break all of the sudden ?? ?

89 GT Hatch: Custom M90 Supercharged w/ Ported Trickflow Trackheat Heads, Stage 1 cam, Streetheat lower / Sheet metal upper, Tweecer RT & PLX Wideband, 75mm TB, 1.6 Roller rockers, 3.73s, MSD 6a, Canton 7qt Pan+ Windage tray, 36LB Injectors, 200 amp Alternator, 75mm Pro-Mas MAF, 190lph fuel pump,Spec Stage 1 Clutch,SouthSide LCA's, Pro 5.0 Shifter, Steeda CC Plates / Springs, FMS Aluminum Driveshaft, New T5 w/ 2.95 first gear, Underdrive pullies, Zirgo 3300Cfm Elec. Fan, AFCO alum. radiator
GhostDog 5.0 is offline  
GT Member
5.0L Member
 
Stangboy5666's Avatar
 
Joined: Oct 2003
Location: Seattle
Posts: 1,261
 
I think so, cause mine did the day after I read this post...

Cardinal Red '88 GT 5 speed, 99 Contour Electric Dual Fans, Battery relocated, 130 amp alternator, 76mm Mass Air conversion, 75mm BBK throttle body, 5.0L .030 over, BBK SSI, AFR 185cc heads, Comp Cams XE276HR, BBK ceramic longtubes, Spec Stage II clutch, MM front/rear coil overs, MM front LCA's, MM manual brake conversion, Flaming River Manual Rack, 94-04 Cobra front brakes, 99 Cobra IRS, Torsen T2R differential, 3:55 gears
Stangboy5666 is offline  
Apprentice
5.0L Member
 
raerae2.3's Avatar
 
Joined: Nov 2004
Location: Vancouver
Posts: 58
 
yep, i had the same problem yesterday and when i read this post i immediatley went to look for the turn signal flasher. i had the take out the glove box and found it on the left side , may be different for others though. replaced it and problem fixed. thanks guys
raerae2.3 is offline  
S197 Member
 
88_stanga's Avatar
 
Joined: Dec 2003
Posts: 516
 
your turn signals, low fluids module and your reverse lights are all on the same circuit. if your turn signals are gone and your check oil light comes on in the low fluids module then you had the same problem i did. i crawled under the car and where the wires run from inside the car to the underbody of the car the reverse switch wires were wedged under the tranny mount causing it to short out. i pulled them away and tied them out of sight. i no longer have a problem. your module might not light up. from what i understand some didnt have bulbs in them. i for some reason do, not sure if that is common but the only light that comes on is my check oil light. check it out
88_stanga is offline  
 
charvatg's Avatar
 
Joined: Aug 2005
Posts: 5
 
FYI check ignition switch

Hi guys,

I had this exact same problem a week ago. Turn signals did not work, but the hazards did, and my HVAC would also not work. All fuses were good.

I took a look at the wiring in my steering column to find out that my ignition switch had fallen appart, and was held together with a wire tie. I replaced it, and the problem has gone away.

I hope this helps, good luck
Greg

charvatg is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a VALID email address for yourself, otherwise you will not receive the necessary confirmation email needed to confirm, validate and activate your new AFM member account.

Failure to provide a VALID email address, will result in the cancellation of your new AFM member account registration.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Collecting Opinions - Sequential Turn Signals wheelsii 2005-2010 Mustang Talk 23 08-10-2007 12:37 PM
no turn signals..any ideas? Treeman Classic Tech 4 04-22-2007 03:01 PM
need help, air bag indicator light comes on and turn signals go out..fuse keeps blowi rayrayups V6 Tech 4 05-24-2006 06:52 PM
Just ordered the $89 sequential turn signals 05LegendLime 2005-2010 Mustang Talk 0 04-23-2005 09:17 PM
Web Electric Sequential Turn Signals Review DINO ONE 2005-2010 Mustang Talk 1 01-31-2005 10:22 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1