Ford Mustang Forum - View Single Post - Recent got '11 GT, having MT82 whine problems
View Single Post
post #1 of (permalink) Old 03-03-2014 Thread Starter
nickyoobatz
Apprentice
 
nickyoobatz's Avatar
 
Joined: Mar 2014
Location: Freehold
Posts: 54
 
Question Recent got '11 GT, having MT82 whine problems

I just picked up my used 2011 GT in December, and always noticed it had a slight whining noise coming from the transmission when in 1st - 4th gear and 6th. 5th gear is fine. Car has 45k miles on it and is stock besides exhaust and the Hurst shifter/Barton 2 post bracket that I just put in not even 2 weeks ago. Everything shifts perfectly fine, with the occasional grind when its cold. The sound did get a bit amplified since I put the shifter in.

I did some reading on the MT82 thread and might try changing the transmission fluid to see if theres any difference, but even so that still seems like a bandaid to me.

I still have the factory drivetrain warranty so I'm considering putting the shifter back to stock and going to the dealer soon.

All help is much appreciated.


2011 GT Premium 401a

UPR Oil Seperator | Borla S-Type Axle-backs | Bilstein Struts/shocks | GT500 Strut mounts | BMR Springs | BMR UCA | BMR LCA's w/ relocation brackets | BMR Panhard bar | MGW Race Spec | Dark Stainless SVE Drifts w/ Nitto 555's | JLT CAI | Lethal Performance 3" Offroad X-pipe | Tuned by Kevin @ Wicked Motorsports | 394whp/389ft lbs SAE | 12.74 @ 114 mph

Last edited by nickyoobatz; 03-03-2014 at 03:58 PM.
nickyoobatz is offline  
 
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome