Ford Mustang Forum - View Single Post - Recent got '11 GT, having MT82 whine problems
View Single Post
post #49 of (permalink) Old 03-11-2014 Thread Starter
nickyoobatz
Apprentice
 
nickyoobatz's Avatar
 
Joined: Mar 2014
Location: Freehold
Posts: 54
 
Quote:
Originally Posted by cudaman View Post
Get your new tranny with the phosphate coated gears, per above. Although at 6K miles, I wouldn't think it was the lack of a coating that would cause the whine. Still, if you get a new MT82, make sure it's for a 2013 versus non-coated in others. Might be break-in period related per that reference.


They have made changes for the '13: Phosphate-coated gears ease break-in worries about gear facing wear noise. These go on top of the clutch and fluid spec changes incorporated in the 12s. One hopes they got a better handle on the QC of outsourced parts inside this thing as, imho, that's what's causing the early failures
That was ufstangs car that had 6K miles. Mine has 45k currently.

Is there a way to push the dealer into getting a 2013-type trans?

2011 GT Premium 401a

UPR Oil Seperator | Borla S-Type Axle-backs | Bilstein Struts/shocks | GT500 Strut mounts | BMR Springs | BMR UCA | BMR LCA's w/ relocation brackets | BMR Panhard bar | MGW Race Spec | Dark Stainless SVE Drifts w/ Nitto 555's | JLT CAI | Lethal Performance 3" Offroad X-pipe | Tuned by Kevin @ Wicked Motorsports | 394whp/389ft lbs SAE | 12.74 @ 114 mph
nickyoobatz is offline  
 
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome