Ford Mustang Forum - View Single Post - Possible Issues with Raxiom Nav Unit
View Single Post
post #1 of (permalink) Old 03-31-2014 Thread Starter
2011fivept0
Rookie
 
2011fivept0's Avatar
 
Joined: Jan 2012
Location: Chicago
Posts: 34
 
Possible Issues with Raxiom Nav Unit

Hi Guys,

I have had the Raxiom nav unit installed in my car for a little over a month now. It is a great unit and I have not had any issues with it so far. This past weekend was the first time that I really used the navigation for a weekend trip from Chicago to St. Louis. I entered my destination into the nav and the map came up with my route, as it should. After some time though, I noticed that there was no voice giving me the turn-by-turn directions. I did have my phone connected via Bluetooth and I was listening to a podcast on my phone. I also noticed that when I was coming up on an exit that i needed to take (per the route on the nav) or when I needed to merge onto another Interstate, the volume on the podcast I was listening to would get really low. I felt like the turn-by-turn voice should have kicked in at that point, but nothing would happen, and then the volume would turn back up on its own.

On the way back to Chicago yesterday, the navigation unit lost connection and froze several times. I got a message saying "Autodetecting GPS receiver." When I got home, I unplugged the car's battery, waited a little bit, plugged it back up and checked the nav. I wasn't getting any messages and the nav showed my current location, so i assumed it was working fine then.

For those of you that have the Raxiom Nav installed in your car, have you come across any issues similar to what I was experiencing?

2011fivept0 is offline  
 
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome