DEI Shock sensor - Ford Mustang Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 6 (permalink) Old 01-30-2009 Thread Starter
Apprentice
4.6L Member
 
albroswift's Avatar
 
Joined: Feb 2006
Location: Seattle
Posts: 201
 
DEI Shock sensor

Hello. Got a strange one here, RSX3.5 alarm. shock sensor has been a mite touchy lately, I have been trying to adjust,
NOW READ CARFULLY:
Even though the adjustment knob and the indicator light are behaving properly, turn one way sensitivity goes up light confirms, go the other way sensitivity goes down, light confirms, but it doesn't effect the result, light kick to the front tire, alarm goes off. No difference high or low setting.
NOW THE WIERD PART:
Unplugged module, system still senses shock and goes into alarm. (Yes its the correct module, DEI 504C, looked it up) Installer says no internal shock sensor in brain. As I wasn't impressed with the installer before, it took an install + 3 visits for them to get it working correctly the first time, I hesitate to take it back.
Any Ideas?
Thanks--
AL


If it rolls, floats, flies or shoots, runs on gasoline or gunpowder, goes fast or shoots a big bullet and makes lots of noise, thus producing torque and recoil its cool.
--Sterling Moss, Society of Torque and Recoil
OhFour GT Drop top * Kenne Bell 9PSI I/C * Ford Racing 03 Cobra aluminum radiator * Full length welded subframe connectors * Couple of AutoMeter gauges, Grill delete kit * ZR3 Active laser countermeasures front and rear * Escort X50 blue radar detector *Clifford RSX3.5 Alarm
albroswift is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 01-30-2009
Apprentice
5.0L Member
 
Free5oh's Avatar
 
Joined: Oct 2007
Location: Rockwall
Posts: 164
 
Sounds like a bad shock sensor....... did they try to swap it out w/ another?? or are you gonna take back to them? i would if i were you. its their warranty problem not yours.


95 GT/CAI/BBK SHORTYs/ O/R H-PIPE/FLOWMASTERS NO CATs/SHORT THROW SHIFTER/SPEC STAGE 1/ALUMINUM D.S./FORD RACING 9.0MM WIRES/MSD CAP &ROTOR/MSD COIL/3.73's/UDPs/WELDED ON SUB-FRAME CONNECTORS/UPR CC PLATES/YOKOHOMA AVS TIRES/LOWERED/CLIFFORD ARROW 5.1 ALARM W/KEYLESS/SOLD
87 GT Vert. SOLD!!
01 GT Auto- Tinted Windows/CAI/78mm TB/Intake Spacer/Accel COPs/PYPES Cat-Back/Lowered 1.5"
Free5oh is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 01-30-2009 Thread Starter
Apprentice
4.6L Member
 
albroswift's Avatar
 
Joined: Feb 2006
Location: Seattle
Posts: 201
 
Quote:
Originally Posted by Free5oh View Post
Sounds like a bad shock sensor....... did they try to swap it out w/ another?? or are you gonna take back to them? i would if i were you. its their warranty problem not yours.
You must have missed the part where I said:
"Unplugged module, system still senses shock and goes into alarm."
Anyway, as I was thinking about this a little more, I'm thinking a dirty hood pin may act like a shock sensor in a way, barely making contact and intermittantly losing contact with the vibration. I'll try that this weekend.
PS: I was trying to be nice when I said:
"I wasn't impressed with the installer before"
What I ment to say is they were/ are $#!%& idiots.

If it rolls, floats, flies or shoots, runs on gasoline or gunpowder, goes fast or shoots a big bullet and makes lots of noise, thus producing torque and recoil its cool.
--Sterling Moss, Society of Torque and Recoil
OhFour GT Drop top * Kenne Bell 9PSI I/C * Ford Racing 03 Cobra aluminum radiator * Full length welded subframe connectors * Couple of AutoMeter gauges, Grill delete kit * ZR3 Active laser countermeasures front and rear * Escort X50 blue radar detector *Clifford RSX3.5 Alarm
albroswift is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 01-30-2009
Apprentice
5.0L Member
 
Free5oh's Avatar
 
Joined: Oct 2007
Location: Rockwall
Posts: 164
 
my bad bro.... If my installer was here I would ask his opinion. he has been doing electronics for about 15 years and he is good @ what he does. hit me up monday if you dont figure it out and i will ask him. sorry i cant help right now my friend. i looked in my system here @ work and i have never sold that system, we have other clifford and python DEI stuff just not that one. let me know monday if you still aint got it.

95 GT/CAI/BBK SHORTYs/ O/R H-PIPE/FLOWMASTERS NO CATs/SHORT THROW SHIFTER/SPEC STAGE 1/ALUMINUM D.S./FORD RACING 9.0MM WIRES/MSD CAP &ROTOR/MSD COIL/3.73's/UDPs/WELDED ON SUB-FRAME CONNECTORS/UPR CC PLATES/YOKOHOMA AVS TIRES/LOWERED/CLIFFORD ARROW 5.1 ALARM W/KEYLESS/SOLD
87 GT Vert. SOLD!!
01 GT Auto- Tinted Windows/CAI/78mm TB/Intake Spacer/Accel COPs/PYPES Cat-Back/Lowered 1.5"
Free5oh is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 01-31-2009 Thread Starter
Apprentice
4.6L Member
 
albroswift's Avatar
 
Joined: Feb 2006
Location: Seattle
Posts: 201
 
OK, no shock sensor installed, still alarms with a kick to the tire. removed the prox sensor, reinstalled the shock sensor, adjustment works and adjusts properly. aparently prox acting like a second shock. I'll monitor it this weekend before i put the prox back in, see what happens.
Thanks--
Al

If it rolls, floats, flies or shoots, runs on gasoline or gunpowder, goes fast or shoots a big bullet and makes lots of noise, thus producing torque and recoil its cool.
--Sterling Moss, Society of Torque and Recoil
OhFour GT Drop top * Kenne Bell 9PSI I/C * Ford Racing 03 Cobra aluminum radiator * Full length welded subframe connectors * Couple of AutoMeter gauges, Grill delete kit * ZR3 Active laser countermeasures front and rear * Escort X50 blue radar detector *Clifford RSX3.5 Alarm
albroswift is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 02-02-2009 Thread Starter
Apprentice
4.6L Member
 
albroswift's Avatar
 
Joined: Feb 2006
Location: Seattle
Posts: 201
 
Shock sensor hooked up, prox sensor disconnected, went all weekend, no false alarms. It appears that the prox sensor was acting like a shock sensor. Try a new one of those this week.

If it rolls, floats, flies or shoots, runs on gasoline or gunpowder, goes fast or shoots a big bullet and makes lots of noise, thus producing torque and recoil its cool.
--Sterling Moss, Society of Torque and Recoil
OhFour GT Drop top * Kenne Bell 9PSI I/C * Ford Racing 03 Cobra aluminum radiator * Full length welded subframe connectors * Couple of AutoMeter gauges, Grill delete kit * ZR3 Active laser countermeasures front and rear * Escort X50 blue radar detector *Clifford RSX3.5 Alarm
albroswift is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a VALID email address for yourself, otherwise you will not receive the necessary confirmation email needed to confirm, validate and activate your new AFM member account.

Failure to provide a VALID email address, will result in the cancellation of your new AFM member account registration.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ford EEC Error Codes aowpsycho V6 Tech 9 02-22-2008 07:24 PM
Some Information on mustangs i found 00Mustang V6 Tech 0 12-27-2007 01:02 PM
2005 Mustang GT... Please help me identify and repair T3650 transmission sensor 5twenty 2005-2010 Mustang GT Tech 8 10-02-2007 02:43 AM
Throttle Position Sensor Recall needed? Odin 2005-2010 Mustang Talk 9 08-23-2007 10:34 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1