radio interference when Mustang is running - Ford Mustang Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 4 (permalink) Old 08-14-2004 Thread Starter
PONY Member
5.0L Member
 
jruppert's Avatar
 
Joined: Apr 2002
Location: Big Rapids, Michigan
Posts: 346
 
Send a message via AIM to jruppert Send a message via MSN to jruppert
radio interference when Mustang is running

I have a 94 with the Mach 460. The stock unit is out and in place of it is a Sony Explode. I've had this unit in my car for a couple years now with no problems. Last winter I changed my upper intake, injectors, steeda radiator, and added a tweecer. After adding all of this I started noticing a static sound in my stereo when the car is running. I have tried running a new ground and even switching back to the old stereo and with no luck. I am also noticing that my stations are fading in and out. Any suggestions??


[email protected] (on old 302, no ET's on stroker yet)
'94 GT 347 Stroker, TFS stage 2 cam (.542 lift), AFR 185 heads, Edelbrock Performer RPM intake, 30 lb injectors, 77mm Pro-M, Fox Accufab 75mm Throttle Body, 255lph fuel pump, Mac fox style Long Tube headers, Tremec TKO, aluminum driveshaft, 3.73 gears , Flowmaster 2 chamber, chrome Cobra R 17x9's, Steeda radiator, Eibach Sportline springs, Tweecer RT
jruppert is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 08-14-2004
5.0L Member
 
found50's Avatar
 
Joined: Dec 2003
Posts: 219
 
New spark plug wires could solve the problem. Ask your local parts guy.

found50 is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 08-15-2004 Thread Starter
PONY Member
5.0L Member
 
jruppert's Avatar
 
Joined: Apr 2002
Location: Big Rapids, Michigan
Posts: 346
 
Send a message via AIM to jruppert Send a message via MSN to jruppert
I never thought about the wires. I put those on last year and being that they arent that old it didnt occur to me. I thought maybe my igntion coil. It is original and as 120k on it. Is there any way to test electrical components for interference?

[email protected] (on old 302, no ET's on stroker yet)
'94 GT 347 Stroker, TFS stage 2 cam (.542 lift), AFR 185 heads, Edelbrock Performer RPM intake, 30 lb injectors, 77mm Pro-M, Fox Accufab 75mm Throttle Body, 255lph fuel pump, Mac fox style Long Tube headers, Tremec TKO, aluminum driveshaft, 3.73 gears , Flowmaster 2 chamber, chrome Cobra R 17x9's, Steeda radiator, Eibach Sportline springs, Tweecer RT
jruppert is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 08-17-2004 Thread Starter
PONY Member
5.0L Member
 
jruppert's Avatar
 
Joined: Apr 2002
Location: Big Rapids, Michigan
Posts: 346
 
Send a message via AIM to jruppert Send a message via MSN to jruppert
I changed wires and I still have the problem. Does anyone have any other ideas?

[email protected] (on old 302, no ET's on stroker yet)
'94 GT 347 Stroker, TFS stage 2 cam (.542 lift), AFR 185 heads, Edelbrock Performer RPM intake, 30 lb injectors, 77mm Pro-M, Fox Accufab 75mm Throttle Body, 255lph fuel pump, Mac fox style Long Tube headers, Tremec TKO, aluminum driveshaft, 3.73 gears , Flowmaster 2 chamber, chrome Cobra R 17x9's, Steeda radiator, Eibach Sportline springs, Tweecer RT
jruppert is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a VALID email address for yourself, otherwise you will not receive the necessary confirmation email needed to confirm, validate and activate your new AFM member account.

Failure to provide a VALID email address, will result in the cancellation of your new AFM member account registration.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2003 Mustang Factory Radio DeathCheese Audio, Video, Navigation & Alarms 2 11-23-2010 06:54 PM
First kill in my Mustang AgentSteel53 Kill Stories 106 02-28-2010 02:38 AM
Satellite Radio and 2005 Mustang WillMack 2005-2010 Mustang Talk 10 08-11-2005 10:10 AM
running temp of 200ci, 66 mustang??? corelon Classic Tech 3 07-14-2005 02:33 PM
Radio wiring, 1966 mustang Scarecrow Classic Tech 4 04-25-2005 08:55 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1