Shaker 500 "Audio Bleed" Issue in 2012 GT - Ford Mustang Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 5 (permalink) Old 12-09-2011 Thread Starter
PONY Member
5.0L Member
S197 Member
 
LMC13's Avatar
 
Joined: Nov 2011
Location: New England
Posts: 270
 
Shaker 500 "Audio Bleed" Issue in 2012 GT

I have a 2012 Mustang GT with Shaker 500 audio system and I noticed, what I'll call "Audio Bleed" issue. If I'm listening to an FM station and switch to USB or XM (and it's quiet), I can still hear the FM station faintly. When I increase the volume, it doesn't increase with the regular audio so it can be drowned out, but I know it's there. If I shut-off the radio and then the car while it's on USB or XM and then turn them all back on, the FM sound is not there. It's as though once the channel is active there's some cross-over between the analog paths inside the stereo. I saw several references to this from 2007 to 2009 on another forum, but couldn't find anything here. Maybe I'm not looking in the right place, so any help would be appreciated. I just want to get some feedback before bringing it to a dealer. Thanks!


___________________________
2012 Mustang GT/CS Race Red
Mods: Boss 302 Manifold, JLT Carbon CAI, Corsa Sport Axle-back Exhaust, 3.73 Gears, Barton Shifter & Bracket, JLT Oil Separator, Hood Struts, Hood Spears
1987 Mustang GT - Dove Grey, T-Tops, loaded... RIP
LMC13 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 12-09-2011
Rookie
4.6L Member
S197 Member
 
crescent_wrench's Avatar
 
Joined: Apr 2011
Location: Raleigh
Posts: 42
 
This has been the case with my 2010 since day one. Annoying. FM bleeds into everything, SIRUS and USB.


2010 Mustang GT Premium \ 5- Speed / 3:73 Package / 19" RTR wheels / 275/40/19 Hankook Ventus V12 Evo K110 Tires / Flowmaster American Thunder Classics / Steeda Sport Springs / Steeda HD Strut Mounts / Koni Yellows / Royal Purple / K&N Drop-In
crescent_wrench is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 12-11-2011 Thread Starter
PONY Member
5.0L Member
S197 Member
 
LMC13's Avatar
 
Joined: Nov 2011
Location: New England
Posts: 270
 
Amazing, it seems to be a long standing issue and it's never been addressed or resolved.

___________________________
2012 Mustang GT/CS Race Red
Mods: Boss 302 Manifold, JLT Carbon CAI, Corsa Sport Axle-back Exhaust, 3.73 Gears, Barton Shifter & Bracket, JLT Oil Separator, Hood Struts, Hood Spears
1987 Mustang GT - Dove Grey, T-Tops, loaded... RIP
LMC13 is offline  
 
post #4 of 5 (permalink) Old 12-13-2011
Apprentice
 
Fast_351's Avatar
 
Joined: Dec 2010
Location: Twin Cities
Posts: 81
 
My 2011 does the same thing....
Fast_351 is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 02-02-2012
Apprentice
 
black12's Avatar
 
Joined: Oct 2011
Location: Los Angeles
Posts: 156
 
My 2012 is having the same issue, and I have the NAV system in mine.

2012 Mustang GT Premium, Black, GB and Black Interior, 6AT, Electronics Package, Backup Cam, Comfort Package, HIDs, Remote start, Reverse Sensors, 19" wheels...

Ordered: 10/05/2011 Delivered: 12/31/2011 Picked Up: 1/2/2012
black12 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a VALID email address for yourself, otherwise you will not receive the necessary confirmation email needed to confirm, validate and activate your new AFM member account.

Failure to provide a VALID email address, will result in the cancellation of your new AFM member account registration.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1