Ford Mustang Forum

Ford Mustang Forum (/forums/)
-   Audio, Video, Navigation & Alarms (/forums/audio-video-navigation-alarms/)
-   -   Speakers messing up (https://www.allfordmustangs.com/forums/audio-video-navigation-alarms/36228-speakers-messing-up.html)

FlamingMustang 01-15-2005 02:35 PM

Speakers messing up
 
Hey yall, I just replaced my head unit and the new one works, but I'm having speaker problems. The front right speaker works great. The front left speaker doesn't work at all, and the two rear speakers have a very muffled sound with a lot of static. Any suggestions as to what's wrong and/or how to fix it would be greatly appreciated.

P.S. Yes, I have rechecked the connections many times, but don't see anything wrong there.

jcruz23us 01-20-2005 01:12 AM

Quote:

Originally Posted by FlamingMustang
Hey yall, I just replaced my head unit and the new one works, but I'm having speaker problems. The front right speaker works great. The front left speaker doesn't work at all, and the two rear speakers have a very muffled sound with a lot of static. Any suggestions as to what's wrong and/or how to fix it would be greatly appreciated.

P.S. Yes, I have rechecked the connections many times, but don't see anything wrong there.

I'd check the speakers by putting it in different positions in your car and if you have the same result, it may be your headunit or your wiring may be cut or shorting out somewhere. I'm assuming you're running those rears through an amp. If so, check the input gain on your amp. Regarding the static, use a ground loop isolator. If that didn't work, check your wiring again.

Stangboy5666 01-24-2005 04:57 AM

Its probably a wiring issue. If there is a weak spot somewhere in the wires going to the speaker or a bad ground they will do that. Try running all new wire, its not that big of a deal.

bgt98 01-26-2005 09:43 PM

check to make sure the positives are with the positives and the negatives with the negatives. also is there a chance that the EQ could be out of wack? i hate factory speakers....they just cant handle aftermarket power


All times are GMT -4. The time now is 03:10 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1
vB.Sponsors
vBulletin Security provided by vBSecurity v2.2.2 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.
Copyright © 2002-2015 All Ford Enthusiasts Network ™.

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome