2010 Mustang GT Shaker 500 system whining and popping - Ford Mustang Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 1 (permalink) Old 12-27-2012 Thread Starter
Rookie
 
bleedingblue's Avatar
 
Joined: Dec 2012
Location: Winston-Salem
Posts: 1
 
2010 Mustang GT Shaker 500 system whining and popping

First off I have the stock Shaker 500 sound system with no aftermarket modifications nor do I plan to do any. When I hit the power button on the head unit to turn it on there is a screeching/whining noise emanating from the speakers/subs. It isn't always from the same speakers/subs. The noise doesn't vary based on speed or any other consistent cause. Also when I turn the head unit off all the speakers "pop" which sound like they just blew. The screeching/whining noise will also sometimes persist even when the car is completely off (positive and negative battery cables still connected). One other strange occurrence is that the external temperature reading on the head unit will constantly stay at 50 degrees no matter the temperature and sometimes when I first start the car it will count all the way down to -40 degrees then reset back to 50.

This all just start two weeks ago. At first it was intermittent but now it is every time I turn the head unit on. I called around to a few local shops and none of them will touch the stock sound systems in Mustangs unless they are going to replace them with aftermarket. I called the local Ford dealerships and my answers were either "We don't service any stereo systems (Mach/Shaker) in those vehicles" or "Bring it in and we will take a look at it" (which usually means it will cost me more for them to screw it up then it would for me to just replace everything). Some suggestions (Not specific to the Shaker 500) I've seen online so far is that the amp could be bad, bad connection/corrosion on battery, or the head unit is going bad.

With all that being said, has anyone ran into this issue yet or have any suggestions? Ultimately the Shaker system works just fine for my taste so I'm trying to avoid any aftermarket setups. Sorry for the long post, just trying to be detailed.


Last edited by bleedingblue; 12-27-2012 at 02:37 PM. Reason: Clarification
bleedingblue is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Tags
2010 mustang gt , popping noises , shaker 500 , speakers , whining noise

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a VALID email address for yourself, otherwise you will not receive the necessary confirmation email needed to confirm, validate and activate your new AFM member account.

Failure to provide a VALID email address, will result in the cancellation of your new AFM member account registration.

Email Address:
OR

Log-in













Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1