Voltage drops to capacitor? - Ford Mustang Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 2 (permalink) Old 03-04-2013 Thread Starter
PONY Member
 
poetnprophet's Avatar
 
Joined: Jun 2012
Location: hayward
Posts: 590
 
Voltage drops to capacitor?

Hey everyone, I've got an issue that just recently came up. My setup: 2 Orion 10", 2 mono 500W JL amps (1 each), 2 JL audio 6.5 components (front/rear), 360W 4 ch amp for those, Kenwood deck. All amps run to 1.5 capacitor.

I had these in the trunk originally (see pics), then moved them to the rear seat about 2 months ago. Well about 3 or so weeks ago it started, the speakers intermittently cut out when I'm driving. The cap is behind the driver seat, and I happened to look at it (yes while driving), and when the speakers go out the cap says "LO". Normally I'm getting 14.2+ volts reading almost constantly.

So I don't know if I'm getting voltage drops (I never notice any other electrical anomolies at all) or if I'm drawing too much of the capacitor? It'll happen usually when I change gears (rev changes) or coming to a stop, which leads me to believe it's a change in voltage (meaning need new alt/batt), but it never was an issue before. Also, doesn't matter if I'm pushing them hard or listening rather quietly.

So, what do you think?

Previously mounted in trunk:
http://i1197.photobucket.com/albums/.../IMG_06041.jpg

Rear Seat install:
http://i1197.photobucket.com/albums/...pscbb02f84.jpg

Speakers:
http://i1197.photobucket.com/albums/...59A803D32C.jpg


My first Mustang
1986 5.0 GT Convertible: TFTW 170, Comp xe270, Edelbrock Performer, Eibach ProPlus kit, 4 wheel disc, T5z, 3.55.....273hp @5000, 302tq @4500
poetnprophet is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 03-08-2013 Thread Starter
PONY Member
 
poetnprophet's Avatar
 
Joined: Jun 2012
Location: hayward
Posts: 590
 
I think the positive wire from the battery to the capacitor was loose.


My first Mustang
1986 5.0 GT Convertible: TFTW 170, Comp xe270, Edelbrock Performer, Eibach ProPlus kit, 4 wheel disc, T5z, 3.55.....273hp @5000, 302tq @4500
poetnprophet is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a VALID email address for yourself, otherwise you will not receive the necessary confirmation email needed to confirm, validate and activate your new AFM member account.

Failure to provide a VALID email address, will result in the cancellation of your new AFM member account registration.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1