Alarm kill switch doesn't disable anymore. - Ford Mustang Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 (permalink) Old 05-24-2013 Thread Starter
Apprentice
 
EgreSS's Avatar
 
Joined: Mar 2013
Location: Oakland
Posts: 74
 
Alarm kill switch doesn't disable anymore.

I posted a thread in the 5.0L forum but didn't find much help, so I'll try here before trying to tackle the problem myself.

My car only starts from bridging the solenoid terminals now.
I feel that it is the alarm kill switch, but I have no idea how to work this thing and which wires are for what. Does anyone know how to reset this or help me point out the wires for the kill switch or tell me how to find it so I can bridge it and bypass it? The killswitch stopped working when I switched out the battery on my main keyfob, so I think that has something to do with it. Would I have to rebind my alarm key control? It still unlocks the car and locks it, it just won't disable the killswitch. I have another spare set of keys with the keyfob and that won't disable the killswitch anymore.


My alarm is an aftermarket Gravity, with Keyless Entry, Shock Sensor, Kill Switch (not to fuel pump but ignition since I can start through solenoid fine)

Attached are pictures of my wiring. Hope someone is familiar with my alarm system or can tell me how to bypass, I'd like to keep the killswitch function since it is a pretty nice anti-theft device, but if I have to bypass it that is fine by me.

Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	5.0 072.jpg
Views:	246
Size:	986.7 KB
ID:	228513   Click image for larger version

Name:	5.0 070.jpg
Views:	522
Size:	517.8 KB
ID:	228521   Click image for larger version

Name:	5.0 071.jpg
Views:	277
Size:	462.2 KB
ID:	228529  
EgreSS is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 05-27-2013
Rookie
 
aviator05's Avatar
 
Joined: Nov 2010
Location: Miami
Posts: 32
 
Go to the ignition wiring section the heavy gauge wires coming out of the key and look for the WHITE/ PINK wire this is the starter wire follow this 2 wires same color to the alarm you are going to find a relay
unplug both wires from the relay and connect them together using a 15 to 25 amp fuse and try to start the vehicle with the key, if it works replace the relay,
if you have the same problem leave the alarm alone the problem is not there

aviator05 is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 05-27-2013
Rookie
 
aviator05's Avatar
 
Joined: Nov 2010
Location: Miami
Posts: 32
 
What year is your vehicle ?
aviator05 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a VALID email address for yourself, otherwise you will not receive the necessary confirmation email needed to confirm, validate and activate your new AFM member account.

Failure to provide a VALID email address, will result in the cancellation of your new AFM member account registration.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1