Temperature guage problem 1970 Fastback 351C 2V - Ford Mustang Forum
 
LinkBack Thread Tools
post #1 of 3 (permalink) Old 12-16-2003 Thread Starter
Apprentice
Classic Member
 
RobertsMustang's Avatar
 
Joined: Dec 2003
Location: Victoria
Posts: 57
 
Temperature guage problem 1970 Fastback 351C 2V

I recently bought a 1970 Mustang Fastback - 351 Cleveland 2V - temp guage wasn't working - replaced sender unit - it worked but temp reading appeared too high - 3/4 up the guage at operating temp. Had radiator & engine flushed - very little dirt etc, couple of small leaks fixed, new 180 degree thermostat (suited to Clevelands) installed, new coolant. Guage still read the same. Replaced sender unit again with one suited to Mustang guage - guage now reads past H after travelling only a short distance. At operating temp coolant is 182 degrees, coolant doesn't flow out radiator when cap is off, doesn't bubble at fast idle, combustion test okay, can put hand around top hose, water pump OK, no oil in radiator, no water in oil,no significant loss of coolant, belt tension ok, engine runs smoothly. Can only assume a guage problem. Spoke to auto electrician who said he needs to know ohms resistance readings for guage. For sender unit it is 220 degrees 18.49 to 15.75 ohm, 100 = 150 to 100 ohms.

Can anyone help me please - please email to [email protected]

Have a great Xmas

RobertsMustang is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 12-16-2003
Banned
 
Twister's Avatar
 
Joined: Jul 2002
Location: Phoenix
Posts: 4,479
 
https://www.allfordmustangs.com/forum...threadid=23411

you have answers

Twister is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 12-17-2003 Thread Starter
Apprentice
Classic Member
 
RobertsMustang's Avatar
 
Joined: Dec 2003
Location: Victoria
Posts: 57
 
Thanks, a couple from this website and a couple from another - think I may be on the track of something

Merry Xmas
RobertsMustang is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Closed Thread

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Ford Mustang Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a VALID email address for yourself, otherwise you will not receive the necessary confirmation email needed to confirm, validate and activate your new AFM member account.

Failure to provide a VALID email address, will result in the cancellation of your new AFM member account registration.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fuel guage problem beartracks 2005-2010 Mustang GT Tech 3 08-03-2005 09:41 PM
what to do? 1970 fastback thats original bonescrub Classic Talk 3 02-18-2005 04:12 AM
1970 Speed problem!! Tyler1970FB Classic Tech 3 12-28-2004 11:27 AM
fuel guage problem 5.0L Tech 1 02-23-2002 09:20 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 


Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1