Ford Mustang Forum banner

backfire

  1. Classic Tech
    Alright so I'm at a total total loss here. I've posted before about this car. '68 Mustang with a '73 302. A week ago I had to have the distributor all the way to the left touching my thermostat housing. After taking the rebuilt carb off, I noticed the economizer valve on the bottom of the carb...
  2. 2005-2010 V6 Mustang Tech
    Hey there, everyone. I've been stalking the forum for a while trying to find someone else with my problem and a solution but no dice yet so I figured I'd better go ahead and sign up so I could describe my issue. Anyway, I have an '05 V6 Automatic with no mods. After changing spark plugs, the...
  3. Classic Talk
    Hi I have a 1966 mustang and it starts and idles fine but when I let the clutch out and try to move it sputters and bogs even when warmed up so I have to give it lots of throttle. I have read manny fourms and threads and can figure this out it seems like a fuel probably. But when I am cruising...
  4. 5.0L Tech
    Hello everyone, I have a 93 5.0 mustang that is almost bone stock. I was driving down the road the other day and I was driving it hard so I stomped on the gas and it backfired pretty loud and shut down. I pulled off the side of the road and checked the cap, rotor, plugs and wires but didn't see...
  5. Classic Tech
    Hey all, I was pulling up to the house the other day, just coasting it in, 2nd gear, clutch engaged, no throttle, when all of a sudden I hear a ticking/popping/rattling noise. Now it wont idle without a little throttle, feels like its missing a cylinder, and I'm getting a very consistent "pop...
  6. Introductions
    I'm 18 years old, my name is Branden. I have recently purchased a 1966 mustang with a .302 crate swap under a new Holley carb.. she's an automatics :/ 3speed. the problem: my car cuts out a lot, tends to backfire, then cutout, often has to be started more than once to warm up, and (I think)...
  7. 5.0L Tech
    I have a 90 5.o all stock except complete aftermarket exhaust. hi flow bbk cats and h-pipe flowmaster super 44 mufflers and bbk shorty cermaic coated headers. Now for the problem.....upon initial startup i have problems with the car bogging down when i give it gas to the point where it almost...
  8. 2.3L Tech
    Okay. So a few years ago, i bought a used 1991 mustang 2.3 L that was in rough shape. After a while tinkering on it and trying to get it fixed up to be my daily driver (mainly because driving around a mini-van as a daily driver is not very....manly). So I fixed some wiring issues with the...
  9. 5.0L Tech
    My car is really starting to stump me, it is a brand new engine with 334 miles on the clock and hasnt run right the entire life of it. the car always hesitates no matter what, i give it gas and it doesnt even have its full amount of power and barely responds. i have replaced the fuel filter...
  10. 5.0L Tech
    Whenever i first start my car it runs really good, as soon as it warms up it starts to hesitate and backfire when i let off the gas, has a new fuel fliter, fuel pump, tps is set to .95, timing is right (i believe). Could it possibly be the coolant temp sensor or an air pocket in the cooling...
  11. 4.6L Tech
    Ok I've got the notorious backfire/sputtering problem and until I can get to the car this weekend to check some of the easier stuff, I thought I'd get some feedback for the specific situation I'm seeing. Basically since I've bought the car a couple months ago it's done the backfire pretty...
  12. 5.0L Tech
    hi im new in this forum i wish you can help me ! i have a 72 351 w that i have just finish to rebuilt and befor my rebuilt the motor run ok but now i dont know what going on. when i tried to start the engine it start normaly but stall after 5 sec an if i tried to put gaz it stall with a...
  13. Classic Tech
    Im not to sure whats going with my car, just recently today while i was driving my accelerator pedal had no power, it would catch a little bit when i first pressed on it then nothing. then after i let it coast a bit i pressed on it again, then it backfired and was fine for about 3 hours when i...
  14. Classic Tech
    Just installed a new carburetor on my 65 mustang 200 cid [running a rebuilt '67 engine]. After it was installed the car started fine and we let it idle for quite awhile making sure the timing and fuel mixtures were good. We took it out for a quick drive the next day, and everything seemed fine...
  15. 5.0L Tech
    My 5.0 is getting a nasty 10 mpg... I am pretty sure it is running rich cause I can smell it and if I rev it up past 3 grand and then let off I get some popping out the exhaust (sounds like small backfires). The timing is somewhere between 10* - 14* btdc... What can I do to get the car to run...
  16. 5.0L Tech
    Working on my little brother's car, he bought a project. It's a 1988 shell with a '91 computer and all mass air equipement(5-0). Bought the car like this and it has been tough just getting it to run. At first we had all kinds of vacuum leaks and an intake gasket leak, took care of all that. Now...
  17. 5.0L Tech
    hey guys, Wrap yer brains around this and lets figure it out....91 gt, 351, efi, all stock ignition except for a 140amp alt and a performance distributors tfi module. I have a comp cams extreme energy cam with a 532 lift/ 232 duration so it's fairly lumpy. When all is right the cam is very...
  18. 5.0L Tech
    I finally got some time to play with it.. re-did the upper end with all new gaskets, (did the RTV around water jackets and replaced 1 Fuel injector) the injector i replaced had a crack in the plastic nozzle near the spout i dont even know if this will effect it much...(im attatching a picture)...
  19. 4.6L Tech
    It does have cats and they look smaller than what I would have expected? It also has an H pipe not an X pipe. If its running rich or has weak spark what would be the most efficient way of dealing with that? I dont have a tuner or anything. Maybe plugs and wires? It does have 80,000 miles on it...
  20. 4.6L Tech
    Not sure why but when I rev the engine while in park or nuetral (no load) I get a pretty serios backfire pop(s) from the exhaust? I know its a magnaflow muffler w/ cats. Whats the problem? Lack of backpressure? Any help??
Top