Ford Mustang Forum banner

ground

  1. 2005-2010 V6 Mustang Tech
    The engine light came up on my 05 mustang for all 4 02 sensor heater circuit (open circuit or grounding issue), egr (open circuit or grounding issue) AC clutch relay (open circuit or grounding issue) and evap system (open circuit or grounding issue) Already changed 02 sensors, engine...
  2. Classic Tech
    Hello.. Little history first. 68 Mustang, early year. Was a 6cyl is now a 8cyl (engine swap) Wire loom is original and seems in good condition. Ignition plug is the replacement version so has a red/yellow wire tieing into "PINK resistor wire and black/green wire and then there is a Red/pink...
  3. Classic Tech
    Hello everyone, I am coming close to finishing the whole I6 and V8 swap. This weekend I finished the wiring of the engine and its components and attempted to fire up the engine. When I attempted to do so, the ground from the engine blew and the solenoid did as well. After replacing the...
  4. 4.6L Tech
    i just did an oil change and fuel filter change on my moms 02 gt that had not been changed in 50k+ km. it needed to be jumped 5 times while i was doing all that work so im thinking the battery is ****, it is 5 years old. i drove it around for 2 days then tried taking it to school and it died...
  5. 2005-2010 Mustang GT Tech
    Has anyone installed a digital stepper motor pyrometer gauge from autometer? Its a phantom 2 series, and its on a 2006 gt. So here are my couple questions. 1. It needs a direct engine ground, so where should i mount it on the engine 2. If the ground wire is too short, can i splice more wire...
  6. Classic Talk
    I have a 1966 Mustang Coupe 289 and I'm having some wiring or battery issues, I'm not sure. I stopped for gas and when I went to start back up I got a slow crank from my starter and white smoke started seeping out from where my battery sits. When I opened the hood, the wire from my battery to...
  7. 5.0L Tech
    Ok guys, need your help. I have a 95 GT that is having charging issues or I should say isn't charging at all. Car is completely stock, no mods on this one. I am running a small amp that could cause battery failure a little sooner, but I don’t not have any subs in the car so there isn't a...
  8. Classic Talk
    Well today, i test my fuel sending unit as it was draining and the number on ohms i was getting was around 165-170. I was taking the positive and putting it to the muffler. Then after i took it out realized that i shouldve grounded it to the plate, so i put it back in, just hanging there...
  9. 5.0L Tech
    The guy that had the car before me relocated the battery to the hatch. This isn't something I'm fond of, so I wanna put it back under the hood where it belongs. What I don't wanna do is, do something wrong and blow my computer or something. Automotive electrical systems are not my specialty...
  10. Classic Talk
    For those of you who have put an Amplifier in your classic mustang, where did you ground out the amp? I was just asking since i put my amp and sub in the trunk and am a little bit worried about the gas tank sitting next to it.
  11. 5.0L Tech
    Hi, I'm new to this forum but have used this as a refrence before. But now I have a question of my own. I have a 88 5.0 Mustang and when I turn on my car the solenoid engages but sticks and wont turn off. Im pretty sure it is the solenoid, but when this happens it makes an extremely loud...
  12. V6 Talk
    I have a 2001 mustang 3.8L Manual Trans, i removed my Clifford alarm the other day, and hooked my ignition wires back together, the car worked fine until the green/redstripe wire coming out of the colum grounded which shut off the vehicle. I immedately checked fuses under drivers dash and under...
  13. Classic Tech
    On the '66 mustang we have the horn doesn't work unless the steering wheel is racked all the way in a bind. To pass inspection I've put an accessory horn button down by the shifter. This will activate the horn so I'm sure the problem is in the steering wheel. I've been told there is a...
  14. Classic Tech
    Hi everyone, just a quick question about turn signals/ parking lights.. I have checked all the wires and they are all good and solid, but as far as being hooked up correctly I'm not too sure. When i pull the knob for the parking lights, they work fine (however) the right parking light is...
  15. Classic Tech
    my 68 mustang has an annoying taillight issue. if my lights are off everything works as it should except for the fact that the drivers side brake light is a little dimmer than the passenger side. However, when the lights are on everything works until the brakes are applied. Then the drivers...
  16. V6 Tech
    Ive mentioned this problem in a thread before i think and i was wondering if anyone one had a soulution for me. As illustrated in the picture in my profile, my headlights (not running lights) stay on at all times. i have no idea where to start hunting for the cause to my problem. maybe its a bad...
  17. Classic Tech
    What is the proper ground spot for the negative battery terminal on a 67 coupe? Thanks:bigthumbsup
Top