Ford Mustang Forum banner

o2 sensor

  1. 4.6L Talk
    <BACKSTORY> Hello, I own a 2003 Mustang GT with about 112,000 miles. As my name implies, I am as novice as it gets when it comes to this type of car work. My Check Engine Light came on and I ran a scanner and received the codes: P0174, P0171, and P1151. (*Fuel System too Lean and Lack of HO2S...
  2. 2005-2010 V6 Mustang Tech
    I am new at doing my own maintenance. I am putting in a new O2 sensor (Bank 1 Sensor 1) tomorrow. I borrowed a specialty tool from Auto Zone to remove the old one. Any other advice or tips would be greatly appreciated. Thanks!
  3. 2005-2010 V6 Mustang Tech
    2006 Mustang V6 100% stock I'm trying to help a friend with getting her mustang smogged, but the SEL is on. I have limited knowledge and tools. It keeps kicking a P0053, I checked the QD plug, checked F47, cleaned the sensor. Still getting P0053. Replaced the sensor (Bank 1 Sensor 1 or...
  4. 5.0L Tech
    Wideband O2 to AFR controller to ECU Hey guys. I installed my MXT-L AFR controller along with a bosch style wide band in my driver side bank. I need to know the voltage output from my o2 sensor that my ECU needs to read lamda (or shall I say lean/rich) as I can define this in my controller...
  5. 2005-2010 Mustang GT Tech
    Hey everyone, im curious if you can help me out. I just installed pypes high flow cats and pypes off road H pipe on my 2005 Mustang GT and now my average mpg is around 40 when driving. That cant be right. I already had pypes violators on my car and it never did this before. There are only two...
  6. 5.0L Tech
    Hey guys, First post here as I am now the proud owner of a 1989 LX happy.gif. I did a fair trade for my locked 2000 Wrangler TJ. I am in the process of verifying parts as the guy who I bought it from "did not know a lot" about the stang. I checked my pipes and found these. Did a Google search...
  7. 4.6L Tech
    Hey guys I wanted to replace my rear o2 sensors and assumed downstream right meant passenger side when I ordered them from Rockauto. Wrong. Anyways if I just strip off the plastic prongs on the pig tail that don't line up will it still work the same? In other words are the rear o2 sensors...
  8. 5.0L Tech
    i have an 89 gt with a few slight mods. it has a cam, cold air intake, msd coil, 3 row radiator, and an electric fan. this past week I had my new exhaust put on. it consists of mac 1 5/8" long tubes, 3" catless h pipe, and 3" cat back. Before the exhaust was put on, the car ran perfect. after...
  9. 5.0L Tech
    i recently got a 90 lx and got it running. it had one O2 sensor and it was damaged pretty bad. i took it out and have drove the car a few times and it has a real rich smell in the call. i figure it is from the sensor holes i have not sealed. so question is the car will run much better with both...
  10. Introductions
    Hello, I have a 98 Mustang. I ran a live diagnostic while driving about 55 mph. My question is that my O2 sensors are not reading the same. This is 1 Frame of my run diagnostic. O2S11 (V) 1.275 ST FTRM11(%) 99.2% O2S21 (V) .130 ST FTRM21 (%) -87.5% O2S11/ST FTRM11 Stay constant through all run...
  11. Introductions
    Hey guys, to start off I'm pretty new to this website and pretty inexperienced at wrenching. I feel that I know more than most average people about cars, but don't have that much experience so any help is much appreciated. I have a 95 gt and I recently put bbk long tubes, bbk off road x-pipe...
  12. 5.0L Tech
    So my car has been running like carp lately and I think it's because my computer is fried. I started by doing some diagnostics trying to get the o2 sensor readings, the passenger o2 sensor read .3 volts when I probed it and I went to the other o2 sensor and it read around 6 volts with the key on...
  13. 2005-2010 Mustang GT Tech
    Hi guys, I puchased a 2007 gt a month ago. It has 67,000miles looks great but has a couple of problems. The car has a C&L Intake and upgraded i believe long tube headers. My problem is that 1 o2 sensor is malfunctioning. Its stuck on lean. I was told by 'FORD' Its my intake. I dont believe that...
  14. 5.0L Tech
    I have an 89 GT normally my car starts on the first try and runs like a champ... But latley its dying out right after I start it in the morning I have been getting a check engine light during normal driving. I put the scanner on it today and it said the o2 sensors where not reading so I replaced...
  15. V6 Tech
    I have a 2002 3.8 Mustang. I am in the process of putting headers and getting the exhaust re done. was wondering the best was to either have the O2 sensors function and or bypass them. I got dual exhaust on it right now that will be running duals. i have the headers and new mufflers. the...
  16. 4.6L Tech
    Hello. I just joined here I have a 2000 GT 5 speed. The check engine light was on when I bought the car, I had an OBD-2 Reader and scanned the CEL. Came back with Banks 1 & 2, Sensor #2. So both downstream o2 sensors. The car has Hedman Headers, and a custom X-pipe with no catalytic converters...
  17. V6 Tech
    first off i have a 95 mustang 160 000 km 3.8l v6 my engine light is on and its saying O2 sensor but ive replaced them all within the last year and a half when i start it it runs like **** almost wants to die on me but i just rev it up and its fine after a min or 2. you can also smell gas when...
  18. 2011 - 2014 Mustang GT Tech
    Hello!!:bigthumbsup I got a DTC code reading 0135 shortly after having AMR long tube headers installed in my 2012 5.0. I also have AMR off-road Xpipe, BOSS 302 manifold, Steeda CAI (with BOSS 302 upgrade) Magnaflow 3' exhaust. I have not added a new tune for my headers, perhaps that's why I'm...
  19. V6 Tech
    I bought a pair of pacesetter long tube headers for my mustang. It didn't come with a extender kit but wire to extend them your self. so i did and both of the o2 sensors works for a few days while i went to work and back with just the headers on; the rest of the exhaust was off. i soddered the...
  20. SVT Cobra Tech
    Hi I am new and looking for some information. I have a 1999 svt cobra that I just purchased and I keep getting the P1131 and P0135 codes. I have replaced the bank 1 sensor 1 o2 sensor and I still have the CEL come on. It has a K&N, long tube headers, 4 cats and no mufflers. I have checked wiring...
Top