Ford Mustang Forum banner

Has you or anyone you know had similar issues?

  • yes and i know exactly how to fix it

    Votes: 0 0.0%
  • yes but i dont think we ever came to a conclusion

    Votes: 0 0.0%
  • not sure but i can try to help

    Votes: 0 0.0%
  • no and i dont think i will be of any help on the issue

    Votes: 1 100.0%
1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
I have a 90 5.o all stock except complete aftermarket exhaust. hi flow bbk cats and h-pipe flowmaster super 44 mufflers and bbk shorty cermaic coated headers.
Now for the problem.....upon initial startup i have problems with the car bogging down when i give it gas to the point where it almost dies before finally engaging the throttle. and after allowing to warm-up and drive off it wants to stutter thru first and second and backfires and gurggles out exhaust. It only does this the first or second time i row thru gears and will quit and run normal after.
Then when i get to a red light if i am sitting for awhile when i go to take off it wants to act up again and repeat the issue thru second.
I am sometimes even having to rev the engine a little before engaging first gear.
I did a compression check and had 140 in two cyl and 150 in the remaining cyl. one on either side of block had the 140 reading.
Re gapped my spark plugs. wires and distributor cap are both firly new. checked all my vacumns and have no service engine light on.
Still need to check the timing but as of far cant determine what is causing the problem.
Any and all help would be greatly appreciated....thanks ahead of time...lost in AZ:worship
 

·
Registered
Joined
·
797 Posts
Pull the codes.
 

·
Registered
Joined
·
350 Posts
As was said pull codes. Did you plug the O2's back in? Check timing. Double check firing order. Stock plug gap should be .054"
 
1 - 3 of 3 Posts
Top