Ford Mustang Forum banner
Status
Not open for further replies.
1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
96 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Ok so here is the new deal, I went to circuit city in an attempt to save some money...yep I'm not happy...

I bought a pretty decent head unit a JVC KD-HDR30 and with circuit city I get a free install...

now I was totally aware of the fact that the speakers on my right side were not working correctly at all...but I figured I'd give it a shot and just throw the car at them...

so here is what happened...they installed the radio with a harness adapter that hooks up to the ford harness...when I went to go pick up the car they let me know that the ford harness is not working properly and that they need to rewire the whole thing...which cost me an additional $80 for them to do...

ok so they gave me 3-4 hours ETA ...so I got the car later, and the store was already about to close..... But the guy did tell me that I may wanna invest into an upgrade on my speakers which I thought was a little odd....my speakers say MACH on them (not sure if that means they are the MACH 460 or not)


so I was messing with the radio, I do like the headunit and all...but there was something weird with this...it was all the way up to volume 35 and not very loud at all....the Bass was little to nothing...(I KNOW there HAS to be more bass to this system)...I played around with it even more and noticed that the BALANCE was set almost all the way to the right side....why???? why is it that they are not balanced at 0??

I parked the car at home...changed the settings to all be at ZERO and guess what!...the tweeter speaker on the left side was SOOO loud....WAY too loud...and the rest of the speakers were WAY too low...

I put my ear up to each speaker....the bass speaker in the door on the left side was OFF, and the tweeter on the right door was OFF...and of course the balance was way off!

I am very pissed off and they know it now because I gave them a pretty nasty call....and they agreed to fix it....

but I don't wanna have to go through this again....do you guys think that they didn't bypass an amplifier possibly?? why so little bass??? I don't understand (I REALLY do think that they did not bypass one of the amps tho)

please help!!
 

·
Registered
Joined
·
1,760 Posts
eh i was told that the mach 460 sound system should not be tampered with 1 screw up and it can all go south.. you want bass rip the 2 mach amps out and put a stetsom 7kd with a dd9915 or 9918 and you'll get like 160db with 1 sub in a bandpass box.. i blew the window out in my show car :(
 

·
Registered
Joined
·
96 Posts
Discussion Starter · #3 ·
I just want my audio system to at least sound decent!..

if my tweeter covers say MACH on them does that mean I have the mach460?
 

·
Registered
Joined
·
96 Posts
Discussion Starter · #4 ·
ok I have confirmed 100% that I have a mach460 system...they should be able to make this sound WAY better
 

·
Registered
Joined
·
244 Posts
The factory Mach stereo(HU\deck) powers the four tweeters but the four woofers are powered seperately by the factory amps. The jacka$$ at Circuit City didn't know what he was doing. An additional $80 should have included the amp integration kit & bass blockers, and it should all work right. You should not have to pay $80 for labor if the stereo does not work right. When you replace a Mach head unit with a aftermarket stereo you must wire the tweeters directly to the new stereo with some bass blockers and use a amp integration harness to send the signal form your aftermarket stereo to the factory mach amps. AS far as sound quality goes there are some thing I do not tlike about this method. I explain here,http://www.allfordmustangs.com/foru...73-2001-mustang-gt-mach-460-a.html#post932494. If you want good sound quality I recommend replacing your speakers and wiring them directly to the new stereo.
 

·
Registered
Joined
·
328 Posts
the retard probably cooked your amp/s. they should have to fix that for free including parts.
 
1 - 6 of 6 Posts
Status
Not open for further replies.
Top