Ford Mustang Forum banner

Status
Not open for further replies.
1 - 6 of 6 Posts

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #1
hi, i use a Xcal 3 for my car an ive messed around with some of the spark settings, i know when i turn it too high the car pings so i would turn it down but i noticed about a week ago even when setting my car all the way back to stock it still pings when first takeing off hard for about 3 seconds an in almost every other gear right after shifting ive tried to boost octane used 93 an all but i cant seem to get rid of it. any suggs.?
 

·
Premium Member
Joined
·
72,882 Posts
Octane booster is one of the worst things you can use. I'd recommend you pull your plugs and inspect for fouling and clean if needed. Then run a can of Seafoam in the gas and see how she runs. Would not recommend messing with spark or fuel unless you're experienced with street tuning.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #3
do you think i messed anything up or no? an its called seafoam?
 

·
Premium Member
Joined
·
72,882 Posts
do you think i messed anything up or no? an its called seafoam?
Since you had detonation, you should inspect the plugs for cracked/damaged insulators. Replace any damaged plugs. Seafoam is in a metal can with the gas treatments. You can find it at Autozone or Pepboys.
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Discussion Starter #5
the plugs are bosh +2 only 1 month old. after seafoaming an setting car back to stock, it seems the pinging is getting worse clatering even louder when taking off hard :\
 

·
Premium Member
Joined
·
72,882 Posts
the plugs are bosh +2 only 1 month old. after seafoaming an setting car back to stock, it seems the pinging is getting worse clatering even louder when taking off hard :\
Pull the plugs and look at them. If the detonation was bad enough they may be damaged.
 
1 - 6 of 6 Posts
Status
Not open for further replies.
Top