Ford Mustang Forum banner
Status
Not open for further replies.
1 - 6 of 6 Posts

Aldou

· Registered
11 Posts
Reaction score
0
Discussion starter · #1 ·
Pozdrowienia raxa, mam pytanie, jaka jest różnica między moim Mustangiem GT 95 V8 5l H.O. a 95 GT V8 5l? Ponieważ HO jest dziwne, co robi lub o co chodzi, wyjaśnij proszę. Dzięki za odpowiedzi.

Aldo

Spójrz na wszystkie Mustang 95 V-8 5.0, są H.O. Te, które nie są H.O., to silniki montowane w pick-upach, Explorer, Grand Marquis, Thunderbird. Jakiego Mustanga widziałeś, który nie miał 5.0 H.O.? Różnica między silnikiem H.O. a "normalnym" 5.0 to między innymi wałek rozrządu, H.O. jest bardziej agresywny, a "róg" wtrysku jest również zaprojektowany tak, aby dostarczać więcej mocy. H.O. oznacza High Output.

Mam nadzieję, że rozwiałem twoje wątpliwości.

• Like
Reactions: 6531600032a
Save
Spójrz na wszystkie Mustang 95 V-8 5.0, są H.O. Te, które nie są H.O., to silniki montowane w pick-upach, Explorer, Grand Marquis, Thunderbird. Jakiego Mustanga widziałeś, który nie miał 5.0 H.O.? Różnica między silnikiem H.O. a "normalnym" 5.0 to między innymi wałek rozrządu, H.O. jest bardziej agresywny, ponadto "róg" wtrysku jest również zaprojektowany tak, aby dostarczać więcej mocy, H.O. oznacza High Output.

Mam nadzieję, że rozwiałem Twoje wątpliwości
Cześć...

Explorery z 5.0L tak, są H.O. Meksykańskie Mustangy z lat 79-84 NIE były H.O. z wyjątkiem SVO, który był w połowie... :gringreen Amerykanie byli H.O. w swojej wersji GT z 5-biegową skrzynią biegów

H.O. oznacza, że ​​dostarczają co najmniej połowę całkowitej liczby koni mechanicznych z ich pojemności skokowej. Innymi słowy, 302 musi dostarczyć co najmniej 151 KM, aby być H.O.

Pozdrowienia!
Ronky

Save
Discussion starter · #4 ·
perfekto
Bardzo dziękuję za wyjaśnienie, poczułem się jak noob hehe, ale jeśli nie zapytam, to się nie dowiem, jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam wszystkich:eyepoppin

Jeśli widzisz w Mustangu płytkę kolektora dolotowego, która nie mówi HO, to znaczy, że została ona rzekomo zmieniona na taką z Explorera. Mówią, że ta zmiana przynosi korzyści silnikowi, prawdę mówiąc, nie wiem jak bardzo.

Save
1 - 6 of 6 Posts
Status
Not open for further replies.
You have insufficient privileges to reply here.