Ford Mustang Forum banner

Status
Not open for further replies.
1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
I have a 06 Mustang Gt with SLP loud mouths and a SCT SF3 / XCal3 Tuner with an 93 octane. Those are all my mods for now.

I bought a C&L racer CAI and a 65MM throttle boady by ford. I haven't been able to install them cause when i installed it my car starting acting up all crazy. The RPMS start jumping up and down and sometimes it goes so low and it shuts off has anyone experienced these problem i don't know where to start thanks... By the way i tried installing them seperatly and it does the same problem.
 

·
Registered
Joined
·
1,113 Posts
Thats usually the issue with TB's but not CAI I would try disconnecting you batt for 30 min re-connect and then reload your tune their may have been an error in the load. And if it's the GT500 TB it should be less prone to having this problem than the BBK or granetelli.
 

·
Premium Member
Joined
·
72,882 Posts
Some cars are very touchy with TB swaps. Even though most say 'no tune required', that's not always the case.
 

·
Registered
Joined
·
318 Posts
ive seen some saying tune required you may want to look into that
 

·
Registered
Joined
·
1,490 Posts
just a thought, was your Mass Air Sensor plugged back in? Missed that myself once and thought my parts destroyed my car...
 

·
Registered
Joined
·
766 Posts
The BBK instructions on their TB swap is to get the tps Voltage setting BEFORE you take the old one off and make sure it is the same when you install the new TB. They say the computer is very sensitive to this setting. If you do not know what the old setting was I would try moving the TPS within the normal voltage range. You might have to drill the screw holes a bit larger and grind off the locating tab. I had to do that when I changed TPS sensors after mine went bad. Sorry I am on the road and cant remember the normal votage range but its stated in the forum a bunch, so you should be able to search for it. Good Luck..GA
 

·
Premium Member
Joined
·
72,882 Posts
The BBK instructions on their TB swap is to get the tps Voltage setting BEFORE you take the old one off and make sure it is the same when you install the new TB. They say the computer is very sensitive to this setting. If you do not know what the old setting was I would try moving the TPS within the normal voltage range. You might have to drill the screw holes a bit larger and grind off the locating tab. I had to do that when I changed TPS sensors after mine went bad. Sorry I am on the road and cant remember the normal votage range but its stated in the forum a bunch, so you should be able to search for it. Good Luck..GA
Good point... the voltage should be between 1.19 and 1.31 volts with key on/engine off.
 

·
Registered
Joined
·
219 Posts
who did your tune?
 
1 - 11 of 11 Posts
Status
Not open for further replies.
Top